Vädrets makter….

Publicerad av

… äro onekligen mäktiga!

I förmiddags satt jag ute och njöt utav denna åsikt. Varmt och vackert och knappast ngn vind alls. Nu är det sen eftermiddag och jag har följande utsikt:

Regnet vräker ner! Nästan så snabbt att det liksom tävlar med sig själv. Efter fyra veckor med minimalt med regn, har himlarna öppnat sig och vattnet forsar ur molnen. Härligt och så väldigt behövligt, Fick också nys hemifrån Förorten att regnet vräkt ner där också någon timme innan det nådde oss här vid sommarstugan, och detta är ju naturligtvis fantastiskt bra!

Tidigare i förmiddags, medan solen ännu sken från blå himmel, fick Maken sänka skenorna under båten som den vilar på i båtställningen eftersom båten inte längre flyter i vattnet när den är parkerad så att säga. Sjön är väldigt grund till följd av torkan, men nu ändras det hoppeligen. .

Innan vädret slog om hann vi ut med ungdomarna på luftmadrassen igen. De har blivit duktiga och lärt sig hur madrassen svänger och far i vattnet bakom båten och det är inte längre särskilt enkelt att kasta av dem om man så säger. Istället står de upp på knäna, testar att hålla i sig med en hand, hoppar själva ståendes på knäna för att få madrassen att gunga ytterligare osv. På bilden ovan var vi på väg hem igen eftersom molnen började hopa sig och åskan hördes. Vatten och åska går som bekant inte ihop, men vi hann ändå vara ute på sjön en bra stund, så ungdomarna klagade inte.

Nu sitter jag här och förundras över vädrets makter och är så oerhört glad över allt detta livsgivande vatten som häller ner över allt och alla. Rensar luften efter alla torra heta dagar. En fortsättningen på detta regnande har utlovats imorgon, tisdag. Vi hoppas att så blir fallet.

4 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.