En dag i hundarnas sällskap

Publicerad av
Släpp in oss! Vi vill också vara med på ett hörn!

Medan det jobbades och det nya golvet installerades på övre våningen hela dagen, satt jag mest hundvakt. Den lilla, svarta och vita, fröken Fiona Boston Terrier är inte ngn som vill ha främmande folk hemma. Hon morrar, skäller och försvarar oss , vilket ju i och för sig är trevligt, men samtidigt kan det ju vara otäckt för de som inte riktigt är vana med hundar.

På utsidan fanns verktygen tillhanda medan jobbet pågick

Installeringen gick förvånansvärt fort ändå. Endast runt 7 timmar tog hela projektet. Ännu har vi inte mattan för trapporna. Andra experter kommer och installerar den om en vecka. Sedan är det andra golvprojektet överstökat. Nya lister skall också installeras kring väggarna, men det skall den händige Maken sköta om. Så småningom.

Det nya golvet gör sig utmärkt även på övre våningen

Medan golvet installerades höll jag alltså reda på hundarna och Dottern, som fortfarande är hemma på mini semester, befann sig i köket. Farfar fyller år idag, 83 och hon ville uppvakta eftersom hon inte är hemma i helgen då vi troligtvis ställer till med ett litet kalas för honom. Alltså ställde hon sig i köket och bakade paj. Farfars favorit, citron och maräng. Eftersom hon ändå var i köket, svarvade hon ihop en till likadan bananpaj som hon gjorde för några dagar sedan på morsdagen också.

Paj, paj i stora lass

Medan golvet färdigställdes och efter att pajerna var klara tog jag över i köket. Det blev en enkel, men mycekt god spås över linguine ikväll. Ett recept ur en kokbok som Maken och jag fick till bröllopsgåva på nästan stenåldern vid detta laget, och som litet har glömts bort i skåpet. Det har visat sig att denna bok har flera riktigt goda recept, och både Dottern och jag har återupplivat boken igen och använt flera av recepten på sistone. Denna sås som jag kokade idag är väldigt lätt. Dottern har ändrat på detta recept och ändringen är mycket bra. Miljöovän som hon är, är såsen vegetarisk.

Stekt, hackad lök, vitlök och färsk basilika. Champinjoner på burk, konserverade, krossade tomater, broccoli, salt, peppar och grädde eller mjölk. Så enkelt och så gott serverat över linguine.

Våren kom äntligen med råge idag och vi bjöds på sol och 22 grader mitt på eftermiddagen. Varmt och skönt med låg luftfuktighet. Våren då den är som bäst innan den höga luftfuktigheten anländer…..

4 kommentarer

 1. Trägolv är utan vidare allra vackrast! Riktigt snyggt. Ja här är det ju ganska ovanligt med heltäckningsmattor. Möjligen i sovrum men sällan nån annanstans.
  Dom där pajerna skulle jag gärna smaka. Älskar också citronmaräng. Mums.

  Gillad av 1 person

  1. Tack! Vi är nöjda med golvet! Och heltäckande matta är jag vid det här laget så van med. Det är ju en hel industri det med och det var rejält svårt att välja den som skall installeras på trapporna. Kvaliteten på mattan vi valde är helt annorlunda än den matta som huset byggdes med…. en matta gjord för bla trappor och mycket trafik.
   Jodå. Pagen var god! 😋

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.