På första parkett med sticksömmen

Publicerad av

Skall man lära sig koka och baka i skolan i mellanstadiet borde man ju få…koks och baka. Eller hur? Är man tillbaka i skolan för närundervisning igen efter nästan ett år efter hemmastudier mitt under en pandemi, blir det inget kokande. Alltså, måste Lillasyster koka och/eller baka hemifrån.

Förra helgen blev det väldigt goda plättar. Idag blev det kakor. Äkta, supergoda, amerikanska ‘chocolate chips cookies.’

Som mamma kände jag mig oerhört stolt när jag frågade Lillasyster om hon ville att jag skulle hjälpa henne. Hon svarade väldigt snabbt:

No. I have seen you cooking and baking in the kitchen so much, that I don’t need any help!

Jaha. Det var ju kul! Jag gick och hämtade den nya sticksömmen och satte mig bekvämt tillrätta vid köksbordet. På nära håll om hjälp skulle behövas, vilket det så småningom visade sig att det inte gjorde.

Skall man koka och/eller baka hemifrån, måste allting dokumenteras. Ingredienser och redskap måste tas fram innan man börjar ta bilder, skriva ner och dokumenteras vad och hur man gör.

Sedan skred Lillasyster till verket. Bakade en sats helt på egen hand och hade så kul att hon genast frågade om hon fick baka en till! Jo, men visst. Så länge vi har alla ingredienser så, tyckte jag. Det hade vi och hon satte genast igång med en till sats!

Runda, stora och varmt knapriga kakor blev det!

Efter över två timmar i köket var hon klar och då var det också uppstädat. Tömd och fylld diskmaskin igen och även det som måste diskas för hand var diskat och på tork i torskställningen.

Bilder tog hon vartefter hon jobbade och satte in på det digitala formuläret. Saker och ting har onekligen ändrat, även vad gäller skolan och undervisningen det senaste året.

Kakor formas i små, snygga bollar innan de läggs på plåten.

6 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.