Status quo

Publicerad av

Denna lördag finns det inget märkvärdigt att rapportera…. Trots detta en riktigt trevlig dag…. kallt ute! Vi vaknade till -21 grader C. Första gången denna vinter, vilket verkligen är onormalt.

Förmiddagen började i vanlig ordning med zoom Zumba och det var fantastiskt roligt! Vi är runt 20 stycken som loggar in varje lördagförmiddag och dansar, hoppar och skuttar till härliga latinska rytmer. Gymet har visserligen öppnat igen, men vår fantastiska instruktör håller nu lektioner både vid gymet och via zoom. Ännu väljer jag zoom. Maken rekommenderar inte besök på gymet ännu. Är man läkare så är man och vet bättre. Vi fortsätter att följa hans råd och anvisningar i denna pandemi.

Lillasyster hade ett uppträdande med sin harpa i eftermiddags. Också via zoom. Elever med sina harpor uppträdde en och en framför 2 andra musiker som agerade domare. Ingen av domarna spelar harpa, men spelar professionellt andra instrument på andra håll.. De bedömer teknik och tolkning och ger konstruktiv kritik. Ett mycket bra sätt att lära sig mera och att spela för och med ngn annan än den vanliga läraren.

När jag tog bilden ovan övade Maken med mikrofon och den övriga tekningen för att kolla att allting fungerade som det skulle.

Själva har jag inte gjort mycket annat än lite hushållsarbete och stickat. Eftersom jag normalt är hemma och gör det mesta av hushållsarbetet, har jag deklarerat lördagen som ledig dag så mycket som möjligt från detta.

Därför blev det utsökt god hämtpizza till middag med ett glas rött.

Efter uppträdandet med harpan i eftermiddags frågade Lillasyster om vi kunde åka till bokhandeln. Hon hade hittat böcker på Instagram som såg intressanta ut och kunde vi möjligtvis åka och titta och kanske också inhandla en… eller två?

Jodå. Visst blev det böcker! Nu har hon att sysselsätta sig med imorgon då kylan lära skall fortsätta. En bra bok och en varm filt. Kanske en kopp varm choklad till och med….?

God fortsättning på helgen!

4 kommentarer

 1. Här visade termometern igår -8 grader men det kändes mycket kallare. Var ut på en promenad men det blev bara en kort vända.
  Här blev det hemmagjord pizza igår.
  Idag ska här bakas fastlagsbullar och bröd.

  Gillad av 2 personer

  1. Trevlig fortsättning på söndagen! Här har vi vaknat till -27 grader. Blir nog knappast ngn promenad för vår del! 🥶
   Vid samma sommarstugan är det tydligen -30!
   Fastlagsbullar borde jag baka i år också! 😋

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.