Tio centimeter kortare och skrot i munnen

Publicerad av

Livet lunkar på här i Förorten. Det händer ju inte så mycket normalt. Ungdomarna pluggar ju hemifrån, jag är hemma mest hela tiden och den enda som kommer och går med sina normalt, oregelbundna timmar är Maken. Corona/Covid härjar, om än ngt lugnare i staten och vaccinet har nu getts till en kvarts miljon människor i Minnesota. Ändå är folk otåliga. Bara tänk, på 5 veckor har åtminstone en dos getts åt en kvarts miljoner människor. Imponerande säger jag!

Dock hade jag inte alls tänkt orda desto mera om pandemin denna kväll här vid köksbordet. istället hade jag tänkt orda om min klippning. Jag hade, min vana trogen tid att åka och klippa mig idag, sex veckor efter senaste gång. För några dagar sedan hade jag inte tänkt göra ngn större affär av det hela. Be min frisörska ta topparna som normalt och snagga pannluggen.

Men så tog Maken ett foto av mig för några dagar sedan och jag såg hur slitet mitt hår såg ut på fotot. Riktigt slitet. Något mera än topparna behövdes snaggas av.

Detta foto togs i somras när jag lärde mig agera båtkapten. Här syns det hur långt mitt hår var.

Sagt och gjort. Beslutet blev att låta min proffsiga frisörska ge sig lös på min hårman…

En typisk selfie, men här är resultatet efter att tio centimeter har snaggats av! Borta är lockarna och alla de slitna topparna. Och hela huvudet känns mycket lättare. Och nöjd är frun i huset.

Efter frisering körde jag hemåt igen. En snabb smörgås väntade och sedan skulle eftermiddagen tillbringas hos specialtandläkaren. Det var dags för tandställning igen. Dock inte för Sonen som ganska nyligen fick sin borttagen. Denna gång var det Lillasysters tur.

Men mamma!, utropade hon här då jag snabbt tog en före bild på henne.

Några timmar senare var hon hemkommen med munnen full med skrot och efter bilden var ett faktum:

Modigare flicka får man söka efter! Hemkommen och med ett tappert leende på läpparna. Glass intogs. Middag intogs, men nu senare på kvällen värker tänderna. En varm dusch, lite mera värkmedicin och sedan dags för sängen. Förhoppningsvis sover hon bra i natt och vaknar utvilad imorgon för en ny skoldag. Ny tag imorgon.

10 kommentarer

 1. Snyggt med pannlugg , passar dig bra. Tandställning åt de redan så raka tänderna , why ? Är det nåt med bettet .? När man fpr sån där tågräls så får man annrs äta mycket glass . 😉minns jag från min tid med rälsen ochså

  Gillad av 1 person

  1. Tågräls? 😂
   Ja verkligen. Jo det är bettet som skall fixas. Endast 18 mån lär skall fixa det. Brorsan hade tågräls just under 2 år. Fast han hade mera som behövde rättas till.
   Tack för komplimangen. Pannlugg har jag redan haft i flera år, men kanske den inte syntes så bra med mitt långa år? 😉

   Gilla

   1. Ja det kallas så här av många . Även några tandläkare .😀 jag tänkte det att det är bettet. Jag hade min 3 mån operation emellan och sen 3 mån till sen så 6 mån totalt. Även det för bettet .
    Jaa , håxa det sen att det var kortare inte pannluggen. . Snyggt med kortare även det klär dig ochså 😀

    Gillad av 1 person

   2. Tack! Jag är mycket nöjd med mitt kortare hår. Vi får se hur det blir när jag friserar det själv… 🤔
    Tack och lov ingen operation för Lillasyster ang tänderna. 😃

    Gilla

 2. Fin frisyr, skönt med nyklippt hår. Mitt håller sig länge och bara växer men tillslut blir det trassligt och knutigt och behöver få toppas ordentligt. Snart dags igen tror jag. Hoppas hon vänjer sig vid rälsen snart och slipper ha så ont.

  Gillad av 1 person

  1. Långsamt men säkert blir hon bättre i munnen. Det tar ju ngn dag. Tack för komplimangen! jag trivs med mitt kortare hår! Mindre schampo går ju åt också! 😂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.