Vårtecken i januari

Publicerad av

Lite tilltufsad ser den ut, eller hur? Den var nära döden för en månad sedan då Maken och jag spenderade några dagar vid sommarstugan och ungdomarna var hemma ensamma. Ingen hade lyckats komma ihåg att vattna min blomma. Enligt svenska Wikipedia är denna en tusensköna. Daisy, på engelska.

Jag köpte den i oktober. De används ofta som prydnadsblommor på hösten. Gärna umtohus eftersom de är så tåliga. Tanken var att jag skulle ha den på utsidan alltså.

Även om de är tåliga, tycker de verkligen inte om snö och ni som följer vår vardag kanske kommer ihåg att vi förärades med en hejdundrande snöstorm i oktober. Alltså, gick det inte som jag hade tänkt mig för min nya prydnad som skulle se trevlig och höstaktig ute på verandan.

In flyttade blomman och trivdes riktigt bra i fönstret, men det är torrt i luften inne och den är törstig. Den behöver vattnas ofta och glömdes alltså bort i början på december.

Till all lycka gav jag den tydligen vatten tillräckligt snabbt och en månad senare tackar den mig på detta sätt. Fotot ovan tog jag för en vecka sedan och den ser precis likadan ut ännu! En riktigt januari glädjespridare är den!

Detta solsken gladde jag mig också åt idag! Välbehövligt efter flera dagar med mulet och dis. Det blev en promenad på eftermiddagen med ansiktet vänt mot solens strålar så mycket det bara gick. Särskilt kallt hade vi inte heller, endast ngn minusgrad. Helt acceptabelt vinterväder.

Och sist med inte minst. En till bok av författaren Elin Hildebrand är utläst. Denna är den sista i en trilogi och den utspelade sig i den karibiska övärlden på de amerikanska Jungfruöarna. Ett mycket passande ställe att drömma sig bort till under en vecka i januari. Denna roman var Hilderbrands 26e i ordningen och den kom ut i oktober. Nu väntar jag med spänning och förväntan på hennes nästa alster……

6 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.