Händer saker på olika håll

Publicerad av

Medan Maken och hunden Lilly befinner sig här….

….vid (sommar)stugan en skön vinterhelg och installerar ny diskmaskin, hugger träd m.m har jag befunnit mig i köket hemma i Förorten sgs hela eftermiddagen.

En till sats sorbet på tranbär finns nu i frysen och väntar på julmiddagen, som f.ö äts den 25.12, inte på julaftonen. ( dock är det ju klart att detta också varierar mellan familjer.)

Efter att sorbeten var klar hade jag tänkt sätta igång att koka knäck. En gång har jag kokat knäck sedan jag flyttade hit, hade tänkt prova detta i år igen. Dock hade jag inte alla ingredienser hemma, så jag bestämde mig för chokladkola istället. Diskade kastrullen som jag hade kokat tranbären i och satte igång med kolan. Överraskande lätt var det ju faktiskt att koka den! Grädde, socker, kakao, sirap och sedan koka, röra, röra och röra om lite till i 30 minuter och så var den klar! Bara att hälla ut på smord plåt och sedan ut på den kalla verandan att stelna en stund.

Svårast i hela processen var nog att skära kolan! Jämmer vad Dottern och jag kämpade! Dock blev det en aning lättare efter att kolan hade värmts upp inne i köket igen och det hade vi liksom inte alls tänkt på när jag tog in den från den kyliga verandan.

Seg blev den och god! Dock fick jag mig en funderare då Lillasyster påpekade att man sällan har choklad smak på kola här. Det är kola och inget annat. Nåja, hoppas mottagaren till denna lilla julklapp blir nöjd i alla fall…..

12 kommentarer

  1. Pepparkaks-apelsin cheesecake? Det hamnar jag nog att googla! Låter invecklat! Hoppas det blev bra! 😋
   Kolan är nästan uppäten, så jag gissar att det blir en till sats….

   Gilla

  1. Nämen, det var ju synd! Gör sådant som gör dig glad. Stressa inte över julen. Gläds över din fina familj, ert vackra hem, över det som är normalt och du kan kontrollera. Då blir saker och ting mycket enklare. Snart, snart är vi på andra sidan av denna pandemi och då får vi blicka tillbaka och faktiskt vara stolta att vi, trots allt också kommit igenom en sådan fas i livet. Kram på dig! 🤗

   Gillad av 1 person

   1. Det var så lite så! Tänder du levande ljus? Också uppiggande! Får du ledigt i mellandagarna? Och vet du, vi är nu på andra sidan vintersolståndet och går mot LJUSARE tider! Trevlig dag på jobbet! 😃

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.