Pizza Night

Publicerad av

I fredags bestämde jag mig för att göra hemgjord pizza. På det gamla goda sättet med deg i jästen och god fyllning.

Det tar ju en stund att lägga igång med deg som skall jäsa, så jag började redan på eftermiddagen. Hittade ett utmärkt recept där jag kunde blanda till degen och sedan sätta den i kylskåpet i uppemot 16 timmar om jag ville. Detta passade ypperligt eftersom jag då hade en chans att snabbt, hastigt och lustigt åka iväg till mataffären att införskaffa en del ingredienser till fyllningen.

Jag måste säga att jag blev väldigt nöjd med pizzorna efter att de båda kom ur ugnen. Pizzan ovan hade jag satt krossade tomater, färska basilika löv och mozzarella ost på. En vitlöksklyfta fanns också nedhackad i den krossade tomaten, samt lite salt och en gnutta socker. Socker har ju som bekant den förmågan att ta fram smaken i tomaterna ännu mera, så naturligtvis lade jag i lite.

Pizzan ovan var Sonens favorit. Med grillsås istället för tomater, kyckling, stekt lök, salladslök och en ordentlig dos med mozzarella. Tidskrävande med egna pizzor, visserligen, men ändå så mycket bättre än hämtpizza!

Gissar att det bli en till pizzkväll inkommande fredag…..

4 kommentarer

 1. Det är ju är så gott, här brukar vi göra pizza ganska ofta.
  Pulled pork/ pulled beef med ost och barbecuesås är en favorit pizza hos oss vuxna.

  Jag blir så snål så jag tror bestämt det får blir en pizza kväll inkommande helg.

  Gillad av 1 person

  1. Javisst är det gott med hemgjord pizza! Tror nog inte att pulled pork/beef skulle godkännas som pizzafyllning hos min familj, men det är ju som är så bra med pizza. Man lägger själv på det man behagar och tycker låter gott! 😃😋🍕

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.