Tänk vad gott….

Publicerad av

… det kan vara med soppa en helt vanlig höstdag som blev till vinter! Igår på tisdagen då snön vräkte ner gjorde jag taco soppa till middagen. Så lätt och så väldigt gott. Vet att jag skrivit om denna, för oss nya maträtt förut, men det får bli en favorit i repris.

Det var Lillasyster som hittade receptet på nätet förr ngt år sedan. Först tyckte varken Maken eller jag att det lät speciellt gott, men eftersom Lillasyster bad mig koka denna nya soppa, inhandlade jag ingredienserna och gjorde en första sats.

Soppan blev, till vår stora överraskning en favorit direkt! Varm och god med tacokrydda, olika grönsaker och sedan en massa gott att lägga i soppan också då den serveras.

Gör så här:

Stek malet kött med en halv, hackad lök och en skuren paprika. Gärna grön, men vilken färg som helst går det nog bra med. Sätt till två påsar tacokrydda, men om den inte kommer i påsar där du bor, krydda med tacokrydda tills du får köttet så smaksatt som du vill ha det. Blanda köttet, löken, paprikan och kryddan väl och lägg till en halv liter köttbuljong tillsammans med 3 dl vatten. En burk konserverade tomater, en burk konserverade svarta bönor och en påse frusen majs. Blanda väl och låt koka i 15 minuter. Servera med salladslök, skuren avokado, riven ost, lime klyftor, och gräddfil. Ät gärna med marjschips ( taco chips tror jag de kallas hemma.) istället för sked!

Mycket gott att lägga i min soppskål till vänster.

2 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.