Från Alaska till middagsbordet i Minnesota

Publicerad av

Tidigare i sommar hörde Maken en reklam på radion då han körde hem från jobbet. En reklam om flera små fiskeriföretag i Alaska som för tio år sedan gick ihop och bildade ett större företag. De fångar fisk runt delstatens kuster, filear och färskfryser redan i hamnen. Skickar den sedan vidare till privata kunder runtom i landet.

Detta lät ntressant tyckte Maken. Vi älskar alla fisk, men här i Mellanvästern, mitt i landet är det både svårt och dyrt att få tag på god, färsk fisk, Jo, visserligen finns det fisk i affärerna och jag köper ändå rätt ofta fisk, men den är vanligen hittransporterad från Chile och dylika ställen.

Det skulle ju nog vara mycket bättre att stöda amerikanska yrkesfiskare som fiskar i små mängder och inte med stora nät och trålar.

Alltså beslöt vi att gå med och bli medlemmar i denna verksamhet och igår, fredag fick vi vår första leverans hem till dörren i Förorten.

Två olika sorts fiskar levererades i denna fina, lilla kylväska på trappan. Inne fans en låda med 2 kg frusen fisk, lax och en fisk som hör till familjen havsabborrar och kallas Rock Fish på engelska.

Färdigt rensad och filead och snabbt frusen efter fångst för att bevara den färska smaken. Jag satte genast den vita fisken i frysen för förvaring till en annan dag, medan jag öppnade laxen och lade den i en burk att tina över natten.

Idag har jag kryddat den lätt ,endast lite salt, citron och dill. Ikväll skall den grillas och så serverar jag den med helt vanlig potatismos och en sallad.

Både Maken och jag ser fram emot kvällens middag. Det skall bli intressant att smaka på detta nya kulinariska äventyr…. Återkommer med rapport….

Otroligt fina filéer…..
Endast salt, citron och dill har jag kryddat laxen från Alaska med…. Sedan skall den grillas….

3 kommentarer

  1. Spännande, hoppas ni var nöjda!
    Hos oss kommer vi idag att laga lax i ugn och det gillas av alla här.
    Jag kommer också att testa på att baka cookies.. jag återkommer med hur det gick. 😉

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.