Road trip in the Midwest

Publicerad av

Dottern vile absolut åka vid niotiden imorse. Alltså lade jag väckarklockan på sju, steg upp ganska direkt och gjorde mig klar för den långa dagen på motorvägen. Resten av familjen var också uppe i ottan, men Dottern, dagens huvudperson, hade inte riktigt stigit upp så tidigt som hon tyckte att hon borde Och tydligen hade hon rätt för vi kom vi inte flörrän trettio minuter senare än tänkt,.

Nåja, halv tio på lördagen var faktiskt inte fy skam det heller.

Det ryms en hel del i baksätet på en bil då man vill.

Det utlovade körvädret från igår höll. Stormarna och regnet kom förbi Tvillingstäderna redan igår kväll och vi satte kurs söderut i ett väder som utlovade mera hetta och fukt än regn och rusk. Vackert så! Bilarna är luftkonditionerade och vi behövde ju inte stå ute i solen i +30. Hellre varmt väder då än regn.

Efter sex timmar i bil två pauser, var vi framme i Madison och vid Dotterns nya lägenhet där hon skall bo med tre andra unga studerande. Hon blev tillfrågad redan förra hösten då det stod klart att en av flickorna skulle flytta ut eftersom hon skulle bli klar med studierna.

Det var ju tur att det blev arrangerat så, för fast detta virus kom i vägen och har satt stopp för både det ena och det andra, kunde det inte stoppa oss från oss att låta Dottern flytta tillbaka till universitetet inför detta läsår, trots att de flesta av hennes kurser kommer att ske via nätet.

Höghuset där Dottern bor detta och kanske också nästa läsår.

Det tog oss endast en timme att få de flesta av Dotterns saker inflyttade i hennes nya krypin. Hennes rumskamrat fick vi äran att träffa förra hösten då denna var på besök hos oss i Förorten och hon och Dottern trivs mycket bra tillsammans. Trevlig flicka som till sin enorma glädje kommit in på sjuksköterskeutbildningen och börjar läsa till sitt drömyrke denna termin.

Efter att vi hade flyttat in grejer och kramat om Dottern, satte vi oss i bilen och styrde kosan mot hotellet där vi nu är och skall spendera natten. Vi har bott här förut, men inte under dessa nya omständigheter. Dock måste jag säga att hotellet var redan välstädat och rent innan Covid och nu är det ännu renare! Alla gäster och personal ombeds använda munskydd och morgonens frukost är inte längre serverad som stående bord, utan färdigt inpackad och kan tas till rummet eller äta utomhus eller var man nu behagar.

Kvällens utsökta lax serverad med kålsallad och fransk potatis gjord på sötpotatis. Väldigt gott!

Efter att vi tagit upp väskorna och utforskat rummet gick vi över gatan för att äta riktigt god mat! Denna resturang hade vi aldrig besökt förut, men det visade sig att servicen var utmärkt och maten väldigt, väldigt god!

Vi åt på restaurangen North and South som syns till höger i bild.
Hotellet som vi bor på

Det känns bra att ha Dottern på plats. Ett annorlunda år blir det helt klart, men det är bara att gilla läget. För oss andra fortsätter den lilla resan imorgon och vi styr kosan norrut igen. Dock inte norrut och västerut utan nästan rakt norrut- till sommarstugan för sommarens sista hurra! På återkommande därifrån….

2 kommentarer

  1. Det är som du säger bara att gilla läget, men hoppas att dottern kommer att trivas i sin nya lägenhet.
    Maten ser ut som en 10 poängare, fisk som är så gott!

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.