Odla bananträd och slakta egna kor…?

Publicerad av

För någon månad sedan skickade jag in ett prenumeration på en ny mattidning. Jag hade haft en i flera år som jag också bloggat om, som hette ‘Simple and delicious’, men efter ett tag tyckte jag recepten började likna varandra så väldigt mycket, så jag avslutade prenumerationen. I den tidningen publicerades läsarnas alla möjliga olika recept. Det handlade i regel om mycket enkel och lättlagad mat, som passade perfekt för hektiska arbetsdagar. Jag prövade nog på en hel del recept ur tidningarna, och visst fick vi favoriter ur dem också.

I våras damp det ned en reklamtidning om en annan mattidning i postlådan. Jag tittade som hastigast igenom reklamen, men sedan lämnade den i högen med posten som jag tänkte ta en titt på senare….

För några veckor sedan tog jag mig faktiskt en närmare titt utan att slänga reklamtidningen i återvinningen och tyckte faktiskt att denna mattidning såg mycket intressant ut. Sagt och gjort. Jag beställde tidningen.

Eftersom en ny prenumeration vanligen tar en tid, 4-6 veckor att påbörjas hade jag nästan glömt bort den då det första numret kom för några veckor sedan. Jag bläddrade igenom tidningen och den verkar mycket lovande. Den är tjock och utkommer varannan månad. Den är upplagd så att varenda uppslag innehåller ett recept. Detta recept är vanligen ett sådant som jag själv har gjort, men olika kockar, matexperter och Förstå-sig-Påare på mat har sedan testat olika metoder att koka maträtten för att försöka få ett sådant gott resultat som möjligt.

För ngn vecka sedan kom redan ett nytt exemplar av tidningen och jag blev eld och lågor! Detta nummer var ännu tjockare och det visade sig att detta var ett bonusnummer.

Det senaste två helgerna vid sommarstugan har jag packat med den senaste tidningen och gått igenom recepten. Det finns väldigt mycket gott i den, men dessa recept är inga man gör i all hast!

Jag har skojat med Maken att jag först behöver slakta kon, förrän jag gör min egen färs till köttbullarna, eftersom det rekommenderas att man malar sin egen färs! Jag älskar bananbröd, som är väldigt likt det som ni kallar banankaka hemma i Norden. Dock skulle jag säkert behöva plantera ett eller två bananträd på gården först, så att jag har min egen skörd av bananer att ta av! ( Undras just hur dessa träd skulle klara av den kalla, torra vintern vi har här i Mellanvästern…?)

Denna tidning kommer nog säkerligen att komma till användning. Dock gissar jag nog att jag kommer att ta en eller en annan genväg med dessa recept. Som exempel receptet på grillade revbensspjäll verkar otroligt gott, men att offra åtta timmar på dessa verkar lite väl mycket ändå….

Bonustidningen som jag fick i gåva eftersom jag påbörjade en ny prenumeration

2 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.