Sommarmaten..stampar lite på stället

Publicerad av

Idag, torsdag, lite svalare väder. Dock fortfarande väldigt kvavt. Åtminstone inte varmare än 31 grader, vilket i och för sig är varmt det med, men det har varit mulet mest hela dagen och det hjälper verkligen.

Med en sådan väldigt varm sommar, så vill jag ju förstås använda köket så lite som möjligt. Det verkar ju väldigt knasigt att stå i i köket och koka och producera värme, när luftkonditioneringen är påslagen och gör sitt bästa för att hålla vårt hem om än inte så svalt, men torrt.

Om jag kokar, försöker jag få det undanstökat under förmiddagen, innan sommarhettan är ett faktum för dagen. Grillen används flitigt, så också ikväll.

Griskotletter grillades jag ikväll

Ingen klagade det minsta på griskotletterna som jag bjöd på ikväll, de var faktiskt riktigt goda. Däremot behöver jag lite nya idéer….. Det verkar som om vi grillat en hel massa griskött, kyckling, nötkött och korv de senaste veckorna. Fisk köper vi och grillar vi ibland, men så här mitt i landet och långt ifrån båda kusterna är fisken dyr och inte alltid så färsk.

Har ni några nya recept idéer på sommarmat? Vad kokar och tillreder ni på somrarna?

Gör ni kalla pastasallader? I så fall, vad lägger ni i dem förutom kokt pasta förstås? Förslag på ingredienser emottages gärna!

Kvällens middag bestod av griskotletter, sallad på färsk basilika, tomater och mozzarella ost och så familjens favorit, hemgjord potatissallad. Det blev gott, visst, men har ni nya idéer, dela gärna med er!

4 kommentarer

  1. Pastasallad är en favorit här. Brukar göra dressing på chremefraiche lite majonäs och så pesto eller soltorkad tomatcreme ev lite salt o peppar också. Sen vänder jag ner den kokta kalla pastan i detta. I övrigt blandar jag i vad jag har, sallad, gurka, tomat, salladslök, sockeräter, majs, äpple men också tunna skivor av kyckling el kalkon som jag strimlar och så alltid ost. Riven av nån smakrik sort eller hyvlad parmesan. Och ett gott bröd till. Eller så gör jag en hederlig en
    korvsoppa på salt och god buljong med potatis o morötter, persilja o en bra korv. Vi har ju lyxen att kunna köpa finsk grillänk här. Mums!

    Gillad av 1 person

    1. Tack för tipset! Den dressingen skall jag prova med mina pastasallader! Och jag håller med, färskt bröd passar utmärkt till. Ofta bakat i brödmaskinen. Korvsoppa är gott, men blir för oss en vinterrätt Det är helt enkelt för hett för soppor! 😋

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.