Välkommen till Lindström!

Publicerad av

Det hällregnade idag på eftermiddagen vid sommarstugan. Fullkomligt spillde ner! Maken hade en del att dona med på eftermiddagen, men efter att det var klart, styrde vi, till ungdomarnas besvikelse kosan hemåt. Planen var egentligen att vi skulle ha stannat en natt till och kommit hem imorgon på söndagen, men så blev det alltså inte.

Det hällregnade när jag tog denna bild. Svårt att se på fotot.

Det var nämligen så att ungdomarna trivdes alldeles ypperligt på egen hand hemma i Förorten. Lillasyster klippte gräset. Sonen klippte grannens gräsmatta ( de har anställt honom för tredje sommaren i rad.) och Dottern planerade ngt trevligt för sin pappa eftersom farsdagen firas imorgon. De ville alltså inte alls ha föräldrarskapet hemma.

Nåja, vi styrde hur som haver kosan västerut vid middagstid och jag var glad att den skicklige chauffören till Make satt vid ratten. Runt tjugo minuter efter att vi hade kommit iväg, spöregnade det igen och vindrutetorkarna piskade snabbt fram och tillbaka bort de stora dropparna.

Efter ett snabbt uppehåll vid McDonalds av alla ställen ( vi äter väldigt sällan där, men den här gången var vi båda hungriga och ville ha ngt snabbt.), fortsatte färden. Eftersom själva restaurangdelen var stängd och man kunde endast beställa mat via drive- thru fortsatte färden genast efter att vi hade fått våra hamburgare och franska potatis.

Maken valde en annan rutt denna gång och den nya vägen tog oss genom staden Lindström i Minnesota! Staden heter faktiskt Lindström och grundades av svenska invandrare. Jag hade förstås hört om staden, men aldrig kört igenom den. Där fanns bland annat det svenska shoppingcentret med dalahästar som prydnader och affären Svens skor och kläder!

Lindström har en systerstad, Tingsryd i Sverige.

Vi åkte alldeles förbi vattentornet i Lindström som är i form av en tekanna! På detta vattentorn står det, på svenska: Välkommen till Lindström!

Jag tog en bild från bilfönstret, men pga av det starka solskenet ( då vi kom över till Minnesota sidan, sken solen från klarblå himmel.) blev den väldigt blå. Ville visa den i alla fall…..

Välkommen till Lindström

Vi fortsatte att köra västerut och kom efter en liten stund till staden Chisago City och den staden har också en systerstad i Sverige såg jag på en skylt: Altasboda,  eller ngt liknande.

Nu är vi hemma i Förorten igen och efter en mycket skön vecka vid sommarstugan känns det bra att vara hemma igen. Imorgon skall vi fira Far i huset och Svärfar ( på distans) och sedan väntar en rätt intensiv vecka med en rätt full almanacka trots dessa Covid tider….

4 kommentarer

 1. Faschinerande det där med svenskättlingarna. Här hävdas det så bestämt hur seden måste tas där man är och inget hemländskt ska visas och när svenskarna själva byter land syns det även bland ättlingarna var de en gång kom ifrån 🙂 Skulle vara kul att se vad som säljs i de där butikerna. Skönt att vara hemma igen då?

  Gillad av 1 person

  1. Här har det svängt precis tvärtom! Man skall vara stolt över sitt ursprung, hålla fast vid sitt språk hemmavid samtidigt som man anpassar sig till landet man lever i. Har faktiskt gått ganska bra tycker jag.
   Vi stannade inte i Lindström för att strosa i ’the Swedish shopping mall’, men jag sade åt Maken att vi behöver göra en utflykt till staden igen efter att dess Covid tider har passerat. 😃🇸🇪🇺🇸

   Gilla

  1. Jo jag har sett en massa somriga, härliga bilder från midsommaren i år. Verkar inte ha regnat mycket!
   Talar man om att Corona/Covid är över i Finland? Vann ni över viruset? Hoppas det! 😃

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.