Het promenad i kvällningen

Publicerad av

Ännu kl.20.20 hade vi väldigt varmt, hela +29 grader och kvavt. Jag hade bestämt mig för att gå ut på en liten promenad eftersom zumban uteblir både denna och nästa vecka. Bara att röra på påkarna utan assistens via zoom då.

Jag började faktiskt gå utan hundarna, men kunde nästan känna deras besvikna blickar på min rygg, så jag vände tvärt och gick tillbaka in och tog fram deras koppel. Vilka glädjeskall det blev!!

Vi gick iväg, Jag ville ta mig en titt på den simbassäng som finns närmast vår hem. Var den fylld eller inte fylld för säsongen som äntligen får börja, med restriktioner och andra säkerhetsregler på plats, inkommande onsdag?

En av de tre simbassänger som finns i området där vi bor

Jodå, simbassängen var fylld så det ser lovande ut inför onsdagen. Ännu har vi inte hört vilka slags regler som kommer att gälla. Det finns femhundra hem i bostadsområdet och tre simbassänger. Om jag minns rätt kan varje simbassäng mottaga 50 personer på en och samma gång och vanligen är de öppna från kl.09-21. Kommer vi att behöva reservera tid kanske? Visserligen är smittorisken väldigt låg utomhus, men den existerar ju dock i alla fall….

Vi fortsatte vår promenad hundarna och jag. Tungorna hängde och de gick redan betydligt långsammare. Jag beslöt att inte ta med dem på ngn längre runda denna oerhört varma kväll.

Vårt hem är det bruna till vänster

Sommaren är i full grönska konstaterade jag efter att jag tagit denna bild av dammen från en annan än den vanliga vinkeln. Vanligen tar jag foton från vår veranda/balkong och inte från vägen. Synd att inte svanarna var på besök ikväll.

Efter just över en 2 kilometers runda kom hundarna och jag hem igen. De var minsann trötta, flämtade och ville bara ligga på det svala trägolvet efter flera klunkar vatten.

Ändå verkade de mycket nöjda över att ha fått komma med på promenad denna kväll trots värmen.

– Matte, vi har så varmt!!
Rör mig inte!

2 kommentarer

  1. Somrigt och fint! Härligt med dammen i närheten. Hoppas det blir tillåtet med lite bad i bassängen också. Här har vi en blygsam försommar med knappt femton-sexton grader men det är bra skönt ändå 🙂 Så länge det nu varar …

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.