Packning och förberedelser

Publicerad av

Hela dagen har jag sprungit hit och dit som en liten yr kanin! Det är en del som skall ställas till då vi skall hela gänget till sommarstugan över långhelgen som börjar ikväll. Eller egentligen inte riktigt hela gänget. Sonen, som inte kom ihåg att den sista helgen i maj alltid är långhelg pga firandet av Memorial Day, jobbar hela helgen på mataffären och kan inte följa med.

Dock verkade han inte ett dugg besviken över detta, utan åkte iväg til sitt skifte för en stund sedan som började kl. 14 och vinkade glatt. Inte ens en kram fick mamman fast jag inte får träffa honom igen förrän på måndagen…!

Jag tror det mesta just nu då vi skall iväg är maten. Eftersom det rekommenderas att vi inte åker till ngn mataffär pga av pandemin, utan endast håller oss vid stugan, gäller det att tänka på allt det färska som skall med.

Vad skall vi äta under helgen? Vilka färska varor behöver jag ta med? Mjölk, ägg, ost, pålägg, och nu då också laktosfri mjölk åt Lillasyster, som nästan helt har övergått till laktosfritt och märkt en stor skillnad i hur magen mår.

Allt detta matplanerande fick mig att åka till vår närliggande mataffär både igår och idag, men nu tror jag i alla fall att vi har allt. Egentligen var det riktigt bra att jag åkte idag också eftersom det visade sig att Svärföräldrarna också hade glömt några varor som de behövde igår och så kunde jag inhandla dessa åt dem idag istället.

Nu börjar jag då ha det mesta på klart tro jag. Tvätten är avklarad och skräpkorgarna är tömda. Jag har plockat upp efter hundarna ute på gården och tagit in sittdynorna från verandan ifall det börjar regna. Posten är inhämtad och Sonen får sköta om posten som kommer imorgon.

Min vana trogen har jag skrivit ner allt som behöver packas på listor och sedan är det bara att packa därefter….

Tyvärr har det lovats regn hela helgen… Varmt dock, över +20 hela tiden , men regn. Jag hoppas verkligen att vi i alla fall får en liten gnutta sol…. Nåja, inte mycket det går att göra åt vädret. Bara att gilla läget.

Snart bär det av!

Hit är vi på väg…..

2 kommentarer

  1. Här har det lovats +16 grader flera dagar framöver. Så härligt och välkomnande! Nu njuter vi. Vi har mycket på g ute så värmen kunde inte ha kommit lägligare.. Ha en riktigt skön och avkopplande helg!

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.