KatarntänLördag nr. 5…

Publicerad av

… tror jag att det blir i alla fall…. Jag verkar ha tappat räkningen faktiskt. Dagarna flyter ihop, ngt jag inte trodde att de skulle kunna göra när man är hemma hela tiden.

Finns inte så mycket nytta att berätta. Stickningen har tagits fram en stund. Zumbapasset på förmiddagen via videosamtal var, som alltid, härligt att deltaga i. Idag var vi 22 stycken som loggade in och min instruktör hade satt in fem gamla sånger med tillhörande rutiner och de hade jag nästan helt glömt bort! Det var nog att koncentrera sig, minsann. Roligt var det dock- som alltid! Nyttigt för kropp och knopp!

Lillasyster hade bett att få mammans hemgjorda potatissallad i helgen.

Efter Zumba stod jag i köket en stund och gjorde klart potatissalladen som Lillasyster hade bett att få i helgen och sedan fick den stå kallt i flera timmar. Potatissallad är ju en del jobb och många här köper nog den färdig,. Men eftersom mina ungdomar inte äter den färdigköpta, utan tycker bättre om min, så försöker jag göra min oftare istället under våren och sommaren. Inte ngn vintermat precis.

Igår kväll provade jag ngt nytt med denna sallad. Jag kokade äggen och potatisen på förhand och så gjorde jag dressingen klar också och förvarade allting i kylskåpet över natten. På det sättet gick det mycket snabbare att sätta ihop allting idag. Det verkade också som smakerna fick blandas ihop mera, för alla tyckte att den var extra god för en stund sedan då vi satt runt bordet och åt middag.

Potatissalladen serverades med bruna bönor och grillade revbensspjäll denna lördagskväll i karantän.

Dagens besvikelse skulle jag nog säga har varit vädret. Hela veckan har det varit kallt och det snöade halva helgen förra helgen och fortsatte halva veckan också. Vi hade ett tunt snölager på marken sgs hela veckan. Dock såg vi alla fram emot det utlovade vädret idag, lördag. Soligt och varmt och hela +16!

Ha, ha, haaaaa! Har nog vädret hånskrattat åt alla här i Tvillingstäderna idag. Visserligen blev det så varmt mitt på eftermiddagen som det hade utlovats, men då gällde det att hålla sig borta ur nordanvinden som var iskall och blåste så hårt den bara orkade. Helt otroligt egentligen att Maken lyckades grilla i denna blåst! Att tjocka, gråa moln sedan täckte den utlovade, varma solen, gjorde ju inte saken bättre precis.

Dock måste jag nog säga att jag inte kan klaga på denna sköna lördag i alla fall. Alla är hemma förutom Sonen som snabbt åkte iväg på eftermiddagen till sitt första arbetspass, men det var mest regler och förordningar och pappersarbete och han var hemma endast en och en halv timme senare. Imorgon, söndag skall han jobba sitt första, riktiga skifte och det ser han fram emot.

Imorgon skriver vi söndag nummer 6 i karantän. Helt otroligt egentligen. Nu har det börjat diskuterats om att öppna delstaten Minnesota igen, långsamt i gången och igår protesterade ca.800 människor utanför guvernörens hem i Minnesotas huvudstad St.Paul. De ville att staten skall öppnas och folk gå tillbaka till sina jobb. Det här med Covid är bara falska nyheter och regeringen borde inte få bestämma över befolkningens liv. En hel massa Trumpanhängare hela hopen. Vi har nu över 2200 Covid fall i staten med runt 125 dödsfall med en befolkning på runt 5 miljoner. Fast dessa rapporter kommer ju från regeringen och guvernören och han vet väl knappas vad han pratar om, eller…?

Usch, man blir så trött på sådana här människor. Det är nästan om om man säger sig vara demokrat så är man intelligent och lyssnar till omgivningarna och nyheterna och följer regler och förordningar. Om man säger sig vara republikan, så är man emot allt vad etablissemang, regering, guvernör, vetenskap och förnuft säger och man är FÖR landets s.k president!

Usch ja, detta stämmer ju inte helt, eftersom jag har en f.d kollega som säger sig vara republikan och hon är hur intelligent som helst och följer regler och förordningar och kan inte säga gott nog om Minnesotas regering och guvernör.

Ja, ja….. de gnäller väl så lagom de som var ute och protesterade igår ( med stöd av Presidenten i D.C., men det kunde ni väl har räknat ut?! Han berömde dem på sin normala plattform, Twitter!) om ngn vecka då de alla ligger sjuka i Covid!

Snipp, snapp slut för lördagens gnäll. Nya tag imorgon, söndag!

2 kommentarer

    1. Verkligen gott! Nja, jag tappade tron i början, men inte nu längre. Bara att kämpa vidare. Inte första epidemin och pandemin som världen har sett…. Vi är ju faktiskt med och skriver världshistoria, om än en inte så trevlig sådan…. 🤔

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.