KarantänSyssla: DIY hair cut

Publicerad av
Beviset på egen klippning

Det är inte lite man skall lära sig nu när man befinner sig i karantän. Imorgon, fredag hade jag tid för klippning hos min frisörska som jag anlitat de närmaste 20 åren. Nu har hon, liksom alla andra friseringssalonger och barberare i hela staten stängt. Inte av egen vilja förstås, men pga att Minnesotas guvernör har stängt staten.

Med sex veckor sedan senaste besöket hos frisörskan, var min pannlugg extremt lång. Eller egentligen inte SÅ farligt lång, men tillräckligt att gå nerför halva näsan. Jag bestämde mig igår kväll att ta tag i saken och klippa den nu på morgonen.

Sagt och gjort. Först sökte jag up några råd och tips på internätet och det visade sig vara bra tänkt. En ung kvinna som fanns på YouTube lyckades försäkra mig om att klippa den egna pannluggen är det absolut lättaste i världen och det är helt enkelt slöseri med både din tid och frisörskans tid att åka och klippa pannluggen professionellt.

Naturligtvis såg det hur lätt ut som helst då hon klippte sin egen lugg, men jag måste säga att hon förklarade mycket bra och jag tyckte att det var värt ett försök. Vad kunde gå fel liksom?

inspekterar luggen efter klippningen

Som jag skrivit förut är jag verkligen ingen hejare på det här med selfies. Däremot måste jag säga att jag blev mycket nöjd med luggen! Den är kortare, den ser inte sned ut och den retar mig inte då den inte längre faller ner i ögonen! Plus, plus och plus igen! Och faktiskt, det är inte alls svårt att klippa sin egen pannlugg! Den unga kvinnan på Tuben ljög faktiskt inte!

Våfflor stekte jag och förde åt Svärföräldrarna

Efter denna lyckade början på förmiddagen satte jag igång med att steka en sats våfflor åt Svärföräldrarna. Igår kväll då jag kokade soppa, kokade jag med flit extra för att föra åt dem. Jag beslöt mig för att steka en sats våfflor åt dem också, eftersom det är så lätt, men de kommer sig inte för.

Senare åkte jag och hunden Lilly på snabbvisit och överlämnade både soppa och våfflor på armlängds avstånd utomhus. Vi stod en stund i solen och pratade också, men ngn värme bjöd inte denna dag direkt på heller, så efter en liten stund märktes det att Svärföräldrarna frös och Lilly och jag styrde kosan hemåt igen.

Dukat ute på verandan igen. Nästan en vecka sedan sist pga det kyliga vädret.

Jag trotsade kylan lite och dukade för middagen ute på verandan. Med dörren öppen till vårt hem och sedan solens varma strålar som lyste in, blev det faktiskt riktigt trevligt där ute. Trots kylan de senaste dagarna, kändes kvällens middag som att våren är på väg tillbaka. Härligt!

Grillade griskotletter, ugnsbakad sparris, potatismos och ett glas vitt på kvällens meny

En trevlig middag fick där ute i alla fall, men det blev ganska snabbt kyligt och vid fick rätt hastigt städa upp och gå in i köket igen. Härligt så länge det varade i alla fall.

6 kommentarer

  1. Vad gott det ser ut! Här blev det också våfflor ikväll. Å du super duktigt att fixa liggen själv, tacka vet jag youtube! 🤗 Värre var det förr då inget internet fanns…🤔😊 Ikväll tog vi oss en skogspromenad efter kvällsmaten, skönt var det!

    Gillad av 1 person

    1. Det gäller att passa på och ge sig ut på promenader nu när det inte är mycket annat man får göra. Åtminstone får vi göra det! Och ja, YouTube fixar allt liksom…. 😉

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.