Goda grannkompisar

image

Lillasystera skolbuss släpper av henne vid 14.30 tiden. Endast ca.20 minuter senare ringer det på dörren. Vanligen sitter Lillasyster med läxorna eller äter ett mellanmål. Lillasyster tittar upp och flinar när hon hör dörrklockan. Hon vet precis vem det är och går för att öppna. Mycket riktigt. Det är den goda grannkompisen som kommer för att kolla om läxorna är gjorda och om det är fritt fram för flickorna att leka. Grannflickan blev fem år i september, alltså är hon inte i skolan ännu. Den väntar till hästen. Lillasyster, med sina snart 8 år är 2.5 år äldre, fast detta verkar inte spela så stor roll- för det mesta. Ibland blir det för mycket av det goda och det är bara att be grannkompisen  att hjälpa till med uppstädningen och sedan be henne gå hem, pga att det just den dagen märks att det råder en rätt stor åldersskillnad mellan flickorna och det kan bli en aning krångligt emellan dem.

Men för det mesta kommer de väldigt bra överens och leker gärna med dockor av alla de slag. Den här eftermiddagen handlade det om LPS djuren ( Littlest Pet Shop) och det var    synd att jag måste be flickorna städa upp så tidigt eftersom det var matdags för oss.

Fast  visst är det härligt med grannkompisar och grannbarn som barnen trivs med och leker med ändå! Lyxigt med goda kompiar på så nära håll!

2 thoughts on “Goda grannkompisar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.