Det årligt återkommande….

Publicerad av

image

…läkarbesöket är överstökat för den här gpången. Det gick bra för båda de ynge barnen. temperaturen var bra, blodtrycken var bra. Växtkurvorna var bra och LÅÅÅÅNGA blir mina  barn! Sonen är nu, vid 11 års ålder, redan 164 cm och Lillasyster, som  redan vid 7 års ålder, når mig till hakan, är 134 cm och kommer att växa förbi mig redan vid tio års ålder. Ja, ja, så går det i huset där pappan är 195 cm och den korta mamman är 155 cm!

Efter mycket diskussion blev det lite undersökningar av de båda barnen också och allt verakde vara i sin ordning, och det blir man ju som mamma så väldigt glad och tacksam för. Att barnen är friska, att de mår som de skall och att man faktiskt är så lyckligt lottad att få ha friska barn, för det är det ju inte alla förunnat minsann!

Besöket, som faktiskt tog nästan en timme, avslutades med vaccinationer för Sonen, som faktiskt valde att ta dem alla tre idag, istället för att vänta med två och bara ta en i dag!  Det blev vaccinatioenr mot bl.a stelkramp och mot hjärhinneinflmmation, vilka ges åt 11-12 åringar här. Han var duktig, inte ett pip kom det ur honom, när sköterskan ‘pickade’ honom i armen. Lillasyster tittade storögt på och var glad att hon inte behövde några vaccinationer den här gången. 😉

2 kommentarer

  1. Det är alltid lika intressant att se hur långa barnen blivit under året som gått. Förstås så märker man ju att de växer då man med jämna mellanrum får köpa nya kläder, eftersom de växer ur de gamla… 🙂 Spruta mot hjärnhinneinflammation, ja de kunde de nog ge barnen här också.

    Gilla

    1. Ja, det där med kläder är också intressant minsann! Jo, när jag har diskuterat vaccinationer med min syster har det kommit fram att våra barn har flera vaccinationer som ges här hos oss, men som inte ges i Finland. kanske sjukdomsfallen är färre av vissa sjukdomar där…?

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.