Fredagskonsert

Publicerad av
Hälften av fjärdeklassisterna före konserten. Sonen till vänster i blått.
Hälften av fjärdeklassisterna före konserten. Sonen till vänster i blått.

Hela vårterminen har fjärdeklassisterna i Sonens skola lärt sig spela blockflöjt. Sonen har  övat här hemma och vi har spelat en del tillsammans. Själv började jag själv ta lektioner i blockflöjt när jag gick på femman i Bonäs skola och fortsatte ända tills jag kom upp i gymnasiet!

I fredags skulle det då ges konsert och jag var besviken eftersom jag inte hade möjlighet att gå. Fredagen var vår sista dag på jobbet innan deltidsdagiset stängde för sommaruppehållet och all personal behövdes på plats eftersom vi hade två vikarier och en hel massa barn. Maken kunde inte komma ifrån heller och endast en konsert skulle ges kl.9. Jag hade naturligtvis berättat detta åt Sonen och han var besviken, men var duktig och försökte förstå.

Han hade just stigit på skolbussen på morgonen när jag fick ett SMS av min chef. Hon berättade att hon lyckats få en av våra vikarier att komma tidigare till jobbet, så att jag kunde gå på konserten!

Vad glad jag blev!

Sagt och gjort. Eftersom endast föräldrar var bjudna, tog jag Lillan till ‘föris’ först och sedan gick jag in i gymnastiksalen för konserten. Hundra förväntansfulla fjärdeklassister satt uppradade med notställen framför sin musiklärare och var beredda att visa vad de har lärt sig och hur lång de har kommit under vårterminen. Jag måste erkänna, att jag nog bävade en aning för pipandet som jag antog skulle komma. När jag såg hur glad Sonen var när han såg mig, satte jag mig tillrätta på den obekväma ihopfällbara stolen  och väntade på vad som komma skulle.

Vilken trevlig halvtimme det blev! Barnen hade minsann övat flitigt och det var faktiskt inte alls pipigt! Den stora blockflöjtskören kunde sin sak, musiklärarens dirigerande följdes riktigt bra och jag var så glad över att jag kunde komma! Dessutom användes på förhand inbandat ackompanjemang, vilket endast lyfte blockflöjtsljudet och bar det till högre höjder och fick det hela att låta väldigt professionellt.

Flera av låtarna som spelades var absolut inte invecklade och väldigt korta, men som sagt, på tre månader kan man ju inte lära sig SÅ mycket om ett instrument.

Musikläraren berömde sina elever flera ggr och det riktigt märktes hur eleverna sträckte på sig när de hörde berömmet.

Efter konserten måste jag skynda mig iväg till jobbet och hann inte prata med Sonen, men när han kom hem märktes det hur nöjd han varit över att ha haft mig där. 🙂

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.