Oroande vackert…

Publicerad av
Den rödfärgade solen till följd av skogsbränderna

Sommaren är torr. Belgien och Tyskland fick för mycket regn och här i norra USA och även i Norden verkar ni törsta ordentligt. Solen är rödfärgad när den nu sänker sig ner över hustaken. Denna röda färg är visserligen vacker, men samtidigt oroande. Det brinner. I norra Minnesota nära en stad som heter Ely (uttalas: Iili) härjar en skogsbrand och en del av naturreservatet i norra delen av Stone som angränsar till Kanada, the Boundary Waters Canoe Area ,har fått stängas av för besökare. Detta naturreservat är oerhört populärt och ett utflyktsmål under alla tider på året, men speciellt under sommaren. Nu är en del av detta vackra stängt eftersom fara hotar i och med branden.

I västra USA härjar också skogsbränder till följd av torkan och hjälper till att färga solen röd. Och som sagt är den vacker, men visst oroar det vid närmare eftertanke. Vad gör vi med våran jord? Kan vi få världens politiker att samsas, dra ner på koldioxidutsläppen och förhindra klimatförändringarna ytterligare eller är det för sent?

Sådant sitter jag och funderar på en vacker lördagskväll som denna efter ännu en varm dag med 29 grader och hög luftfuktighet. En sådan där dag under sommaren här i Mellanvästern då man helst håller sig inomhus i A/Cn under eftermiddagen och kommer sedan ut till kvällen.

Mitt på dagen hade Lillasyster och jag i alla fall en mycket lyckad utfärd med lite shopping. Det var roligt. Hon är ingen liten fröken längre. Intresserad av smycken tillverkar hon sina egna och väldigt modemedveten är hon. Ett sinne för färg och former och kunde kanske tänka sig att jobba som interiör designer så småningom. Fast å andra sidan tycker hon det vetenskapliga också är mycket fascinerande…. Det skall bli intressant att följa det sista av våra barn och se vad hon sedan bestämmer sig för.

En glad Lillasyster på väg in i bilen under eftermiddagens shoppingrunda

Naturligtivs har butikerna rea på sommarkläderna och det blev lite nytt som kom med oss hem. För egen del behövde jag en ny simdräkt. Våran bubbelpool är flitigt använd och det märks på det numera tunna tyget i min simdräkt. Att även hitta en simdräkt på rea var behändigt. Den skall provas med det snaraste i bubbelpoolen så fort det blir lite svalare i luften och mörkret har sänkt sig. Att gå i bubbelpool på sommaren är rena rama lyxen, men temperaturen måste helt enkelt sättas ner rejält eftersom det är så varmt ute. Sedan till vintern sätter vi den varmare igen.

Det blev en trevlig lördag både med slappläge och shoppingläge. Imorgon söndag tror jag vi satsar på slappläge… Eventuellt med en bra bok.. Alla lediga stunder verkar gå till stickning i sommar och jag läser väldigt litet. Trots att jag har böcker på lager som väntar på läsning….

8 kommentarer

 1. Jag har följt med bränderna på västkusten och hemskt är det. Ni behöver få vatten, liksom vi..
  Roligt att hitta kläder på rea, sånt gillas! 👍🏻😊

  Gillad av 2 personer

  1. Javisst är det otäckt med alla dessa bränder! Varje sommar brinner det numer i nordvästra USA. regn behövs negligén på det norra halvklotet. kanske just då inte i mellan Europa……

   Gillad av 1 person

 2. Visst är det skrämmande med stora bränder och det kan verkligen orsaka enorma skador på naturen och egendomar. Minns att det var många stora bränder den sommaren vår äldsta dotter var i San Diego.
  Grattis till lyckad shopping. Även här blev det lite smått och gott vilket kan behövas ibland.

  Gillad av 2 personer

 3. Dessa bränder är förfärliga och förödande – samma gäller förstås skyfall och översvämningar.
  Tillsvidare har vi här som jag bor i Finland klarat oss bra, hettan har varit tryckande men inga större naturkatastrofer så här långt.

  Gillad av 2 personer

 4. Världen är uppochner… Det är spännande att se vilka vägar ungdomarna tar. Satt i går kväll och diskuterade med brorsonen som är mitt uppe i familjeliv med en nybliven tvååring och nästa bebis på väg. Men också mitt i karriären och dessutom ett nystartat företag. Riktigt roligt att höra hans tankar om framtiden.

  Gillad av 2 personer

  1. Grattis till dem! De gifte sig visst rätt nyligen också? Roligt med framtidsplaner och att få följa med på ett hörn. Säkert lite roligt att tänka på brorsan som farfar…. 😃

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.