Nöjd… så här långt

Publicerad av
Inte ens halvvägs, men en god bit på väg

Den tar sig, min nya sjal som jag stickar. Samma mönster som den tidigare, men denna gång räknas det noggrannare och oftare och det koncentreras bättre och ändå… det är lika kul! Det som är mest spännande tycker jag är att sedan få se hela sjalen efter avmaskningen. Man vet ju förstås på ett ungefär hur den kommer att se ut, men ändå inte. Mönstret syns ju ovanpå i bilden, samtidigt som man ändå inte ännu får ett helhetsintryck. Bara att sticka vidare. Och det göra jag. Så gott som varje ledig stund, men idag har det liksom inte funnits mycket ledig tid.

Dock är tvätten överstökad, ett träningspass på Peloton cykeln gjort, kyl och skafferi påfyllda och så hade vi matgäster ikväll. Makens föräldrar, som njöt, liksom oss övriga av grillad ‘Sable fish’ från Alaska. En väldigt god fisk visade det sig. Endast kryddad med salt, lite vitpeppar, färsk citron och en massa färsk dill ur eget land. Sedan expertgrillade Maken i grillkorg på gasgrillen och fisken blev verkligen utsökt. Alltså var middagen värd att ätas även om min dyrbara tid med stickorna och stickningen fick ge vika…..

Fast vad håller jag på med egentligen? Sitter här och bloggar istället för att sticka?

Natten är ung!

Vi hörs kära läsare!

6 kommentarer

 1. Att sticka är att leka med ting. Att blogga är att leka med ord. Vilket som är viktigt är inte jag man att avgöra, men jag har inte börjat sticka än, trots ”mogen ålder”.

  Gillad av 1 person

  1. Kanske du borde ta upp stickning? Finns nog män som stickar också. Spets är kanske inte riktigt det lättaste att börja med, men kanske ett par raggsockor? 🤔
   Eller även ngt lättare, en redig halsduk? Det kanske vore ngt?

   Gilla

 2. Det går ju inte att låta bli … hamnade på en rejäl garnbutik i veckan. Kom inte ut tomhänt och påbörjade ett nytt projekt när jag kom hem. Fast jag redan har andra igång som inte är klara än. 🙂 Sticka på.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.