Hoppsan! Inte tillräckligt snabb!

Publicerad av

Där! Högt uppe i det vänstra hörnet i fotografiet flyger han! Min pilot till Son! Ute på nöjesflygning i förmiddags och naturligtvis ville han ju flyga rakt ovanför vårt hem. Mamman hade precis blivit klar med ett cykelpass på Peloton och satt i solen på uppfarten och väntade. Det surrande ljudet maskerades av andra surrande ljud, bla andra små propellerplan. Förmiddagen var som klippt och skuren för en skön flygtur. Svaga vindar, klart solsken, inte ett moln så långt ögat kunde nå.

Vid ljudet av Sonens plan ställde jag mig upp och vinkade för glatta livet. Sonen såg mig och vinkade tillbaka med ena vingen. Stoltare mor får ni söka efter!

Oturligt nog fick den nybakade piloten inte flyga så länge som han hade planerat. Ett av instrumenten i planet visade ett för högt tryck av ngt slag och Sonen gjorde den kloka bedömningen att det var bäst att återvända till flygfältet en halv timme tidigare än beräknat.

Efter att han också hade visat upp sig ovanför Flickvännens sommararbete, fick han så lov att då styra kosan söderut tillbaka mot flygfältet. Landade ca. 15 minuter senare och meddelade flygskolans mekaniker om det ngt förhöjda trycket.

Bokade sedan en annan tid att hyra flygplan och satte sig sedan i bilen på väg hemåt igen.

Det är fortfarande en aning märkligt att ha en son som styr flygplan hit och dit. Startar, landar och gör egna bedömningar helt utan Makens eller mitt iblandande. Däremot vänjer man ju sig vid det mesta och så småningom tänker jag säkert knappt på att han befinner sig några hundra meter ovanför marken…..

6 kommentarer

 1. Det var riktigt coolt . Att vifta med vingen till hälsning . Nice 😀 va kul . Förstår att ni är stolta. . Det är ju jag med som har en god vän som är mamma till pojke som är pilot . Häftigt !

  Gillad av 1 person

 2. Så häftigt och jag förstår att det var en stolt mamma som vinkade till den nybakade piloten! Visst är det härligt när barnen får förverkliga sina drömmar. Jag minns yngsta dotterns arbete bland annat i Egypten och sonens år i Brasilien. Att jag som mamma saknade dem, det fick jag ta.

  Gillad av 1 person

  1. Jo men absolut! Det är mycket man får ta som förälder, både på gott och ont. Det goda är definitivt värt att ta om det behövs för att ens barn skall få förvekliga ngt hen drömt om.

   Gilla

  1. Jo vi har nog lite skojat om att han borde flyga oss till Syrrans sommarstuga och landa där på stranden. 🤔
   Dock är det svårt att tanka mitt i Atlanten…..

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.