Blommor och blader i skymningen

Publicerad av

Även som hemmafru kan dagarna och livet bli så fullspäckade ibland att jag inte hinner med allt under dagarna. Det visade sig bli en sådan dag idag….

Fyra nyplanterade tomatplantor i skymningen i jorden som vi tog ur komposten i april

Till följd av denna fullspäckade dag blev det att plantera i skymningen ikväll. Vid 21 tiden hade jag just fått tomaterna i jorden på bilden ovan. Jag iddes inte ens vattna dem eftersom det har lovats regn under natten och hela dagen imorgon. Tvära kast igen i vädret. Hela 30 grader igår, tisdag och imorgon, torsdag barkar det hän ända ner till 11 grader och kyligt regn! Blir liksom aldrig tråkigt detta väder, utan det gäller att hänga med! ( Personligen har jag hellre 11 grader än 30!)

En knallgul Marigold (på engelska) planterade jag i en av krukorna på utsidan.

Jga är inte den som har speciellt gröna fingrar, men att åka till växthuset och ta sig en titt på allt som där finns att köpas på våren är nog en av mina favoritsysslor på våren. En rätt lång stund gick jag omkring och såg på utbudet…..

En hel del grönsaker fanns det att välja mellan: tomater, gurka, paprika, olika örter, rabarber. En hel del bärbuskar fanns också. Något som inte alls är vanligt att se på gårdarna hos folk här. Som tex: röda vinbär och krusbär.
Och mera blommor….. färdiga arrangemang om man som mig hellre njuter av färgerna och formerna än att sätta ihop egna arrangemang.
En liten fontän skulle ju nog vara susen i trädgården den med, men vi har inte riktigt ngn bra plats för en sådan.

Nu är det jag köpte idag i jorden, men ytterligare bilder måste visas en annan gång eftersom det hann bli alldeles för mörkt att ta fotografier.

Här i Minnesota rekommenderas det att man planterar runt sista helgen i maj. Nu är det gjort och får prickas av på listan!

10 kommentarer

 1. Inga gröna fingrar här heller, men jag njuter av att få gå i den lokala blombutiken. Tror jag skall ta mig en vända dit i helgen, då vi väl får terassen klart byggd.

  Gillad av 1 person

 2. Samma här, planterat och … klart … Hm. Älskar att gå i växthusen och välja blomster. Jag gissar att det blir mer här ännu. Skulle kunna ha hur mycket som helst. Fint blev det hos dig i alla fall trots mindre gröna fingrar 🙂

  Gillad av 1 person

  1. ja det är på ngt sätt så rogivande att traska omkring bland blommor och blad och lyxigt att kunna låte de som kan fixa det snyggt, medan jag får njuta av prakten! 😃🌷🌹

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.