En lördag i maj…..

Publicerad av

… med en mycket förkyld Lillasyster mitt i en pandemi gäller det att ligga lågt. Folk blir ju rädda nuförtiden om man hostar, snörvlar och nyser. Dock är vi ju härdade vid detta laget och hittar på saker att roa oss med ändå.

Lillasyster riktar uppmärksamheten mot skärmen framför sig därifrån hennes lärare ger henne instruktioner.

Som en lektion i harpa på en lördagseftermiddagen eftersom hon inte orkade i onsdags när förkylningen slog till som värst och hon låg i sängen med huvudvärk, halsont och stegring bland annat. Idag togs den missade lektionen igen och även om Lillasyster ännu hostar och snörvlar och låter väldigt förkyld, var det inget fel på koncentrationen denna eftermiddag.

Skärmen är redo

Något anat som vi sysslade med var kvällens underhållning. Sonens gymnasium har gett den sista teaterföreställningen för säsongen och skolåret. Förra helgen gavs tre föreställningar av musikalen ‘The Drowsy Chaperone’ och denna helg har också tre getts. Det spelades och sjöng på scenen och orkestern i orkesterdiket, också bestående av ungdomar, var som alltid, enormt duktig. Det var en aning svårt att följa handlingen i hela pjäsen eftersom alla skådespelarna bar genomskinliga munskydd av plast. Visserligen satt mikrofonerna innanför munskydden , men det var ändå ofta svårt att förstå dialogen.

Som vanligt agerade inte Sonen på scenen utan han var en av de ungdomar som skötte kamerorna för Live Streamingen. Det fanns möjlighet att köpa helt vanliga biljetter och sitta i auditoriet vid skolan och se på pjäsen precis som på den gamla, goda tiden eller så gick det att köpa biljetter till live stream. Åter pga Lillasysters förkylning, tyckte vi det var bäst att sitta hemma på soffan. Det hela gick riktigt bra och nu är då teatersäsongen slut för detta skolår. En mycket annorlunda säsong, men jag måste säga att både ungdomar och skolpersonal har anpassat sig och gjort det bästa de kunnat mitt i en pandemi. Mycket bra jobbat!

4 kommentarer

 1. Ett intensivt skolår ligger snart bakom oss. Ungdomarna och vuxna har fått öva på sin problemlösningsförmåga, men allt går.

  Hoppas dotterns förkylning ger sig snabbt och tur att testet var negativt.

  Här jobbas det på utsidan för fullt.
  Vi inhandlade en robotgräsklippare och innan de installerar den så finns det en hel del som skall fixas på gården. Men roligt är det!

  Hoppas ni får en avkopplande helg!

  Gillad av 1 person

  1. Många som har dessa gräsklippare hemma! Syster med man har en också. Vad behöver göras innan en sådan tas i burk? Slutspurten inför sommarlovet är onekligen här. En månad till och sedan ett mycket välförtjänt sommarlov för ungdomar och skolpersonal! Hoppas du hade en trevlig Morsdag och tack för att du läser och kommenterar! 😃🌷🌷

   Gilla

   1. Jo de har blivit populära.
    Man måste gräva ner en ”kabel” runt mindre buskar och runt tomtrån. Detta kommer de och gör från företaget.
    Vi hade tänkt bygga ut en liten terass framför vårt uterum och detta skall vi göra innan så att det får dra ”kabeln” runt terassen. Vi skall också ta bort en liten del av gräsmattan där bilsläpan står. Allt detta är enklare att göra innan de kommer och installerar robotgräsklipparen.
    Här hade vi en riktigt trevlig morsdag med kaffe och tårta. 😊

    Gillad av 1 person

   2. Ni har en del jobb framför er, men lyxigt sedan med automatisk gräsklippning. Det är ngt jag borde ta tag i denna måndag…. gräsklippningen….
    Trevligt att du också fick en fin morsdag. 😀

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.