Den första för säsongen…

Publicerad av
Här saknas ännu den rivna osten.

… tacosalladen. Passar utmärkt istället för tacos under en varm eftermiddag/kväll i maj tyckte mamman i huset och slarvade till en sådan efter en snabbtur till matbutiken efter malet kött. Eftersom samma mamma också skulle agera taxichaufför och hämta Lillasyster från skolan efter friidrotten, passade det bra med en färdig sallad bara att duka fram när vi kom hem och var vrålhungriga.

Förutom att vädret vände….. Det var soligt och varmt, eller ja, någorlunda varmt till följd av de hårda vindarna och sedan blev det mulet och mycket kyligare. Vi åt på verandan Lillasyster och jag, men jag fick hämta jacka, så kyligt blev det. Skulle ha varit bättre med en tacosoppa istället för sallad, men åtminstone fick vi ju lite mat i oss och den var klar då en vrålhungrig Lillasyster satte sig vid matbordet nästan direkt efter hemkomst. Alltid ngt.

Ikväll blev det att äta i skiften. Sonen kom hem en timme efter mig och Lillasyster efter sin flyglektion. Ett flertal av hans flyglektioner har blivit annullerade pga de blåsiga och regniga förhållandena som vi haft denna vår. Han har inte sin pilotlicens ännu och har därför en hel del restriktioner när han flyger utan instruktör. Däremot måste han ha ett visst antal timmar ensam i cockpiten innan han får testflyga för sin licens. Lite knepigt, minsann. Idag fick han flyga, trots låga moln och hårda vindar, eftersom han övade landningar med en av sina instruktörer. Glad som en lärka kom han hem eftersom det hade varit bra övning med flera luftgropar och svåra landningar. Mycket bra övning.

Ngn timme efter att Sonen hade ätit middag, kom Maken hem och så var det hans tur att äta. Det liksom bara rullade på denna kväll. Med olika scheman och aktiviteter och stora barn är det sällan vi numera alla äter på samma gång….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.