New spectacles

Publicerad av

Alltså inte nya spektakel då, utan nya brillor. Nya bågar. Nya glasögon. Kärt barn har många namn liksom.

Skall nya båga beställas med nytt recept är det en aning invecklat i dessa Covid tider. Optiker affären ( heter det faktiskt så?? Stället som säljer glasögon?) har öppet dagligen, men för att inte alldeles för många kunder skall vistas i affären samtidigt, måste man beställa tid. Jag ringde igår och de hade inga tider på måndagen. Däremot fanns det flera lediga tider idag, tisdag. Jag bokade över telefonen igår och idag infann jag mig precis på utsatt tid, 11.45.

Jag ombads att uppge mitt namn och bokad tid. Sedan när Försäljerskan/expediten med det blågröna håret och den tjocka sydstatsbrytningen hade prickat in mig i sin dator gavs jag en vit liten låda. I denna låda skulle jag sätta de bågar jag tyckte om och kunde tänka mig vilja ha. Alla andra bågar som jag provade skulle sättas i liknande, rosa lådor som fanns utställda runtom i affären. Dessa bågar skulle sedan saneras av de anställda innan de kunde ställas tillbaka på hyllorna för nästa kund.

Efter denna lilla förklaring skred jag genast till verket . Stegade bort till de bågar jag tyckte om. Jag råkar ha en väldigt bestämd åsikt om det mesta, och efter ett helt liv med glasögon på min näsa, var det ganska lätt att välja ut vad jag ville ha.

Det första paret jag provade, tog jag!

Passar bra med kläderna och munskyddet, tycker ni inte?

Bågarna ovan liknar väldigt mycket de bågar jag har haft de tre senaste åren, och tyckt om, så det är ju inte så konstigt att jag valde dessa. Däremot är det mera brunt i dessa än i de som jag har nu.

Blått, favoritfärgen. Dock var jag inte så förtjust i dessa…. (bågarna alltså)
Mera blått….. Dock valde jag alltså inte dessa heller.

Det tog mig alltså inte länge att välja de glasögon jag ville ha. Jag satte bort de bågar jag hade provat i en av de små rosa lådorna för sanering.

Eftersom mint recept har ändrat ganska mycket hade jag också bestämt mig för att investera i ett nytt par solgalsögon. De som jag har just nu är nog 5-6 år gamla. Det var dags för ett par nya. Jag använder solgalsögon året om ändå, så det verkade klokt att investera i ett nytt par. Dessutom lockade affären med att ge mig hela 40% rabatt på det dyrare paret av de två, som visade sig bli solglasögonen. Svårt att motstå sådana frestande erbjudanden.

Det tog inte länge att välja ut dessa heller. Det första paret jag provade, valde jag. Inte mycket funderande och velande här inte!

Dessa blir alltså mina nya solbrillor. De liknar också väldigt mycket de som jag redan har.

Dyrt blev kalaset, men nu är bågarna beställda. Om två veckor, eller före borde jag få dem. Det ser jag fram emot! Tills dess använder jag mina billiga, men mycket användbara läsglasögon!

13 kommentarer

   1. Håller helt med. Varför ändra formen på brillorna om vi trivs med den ? Helt rätt!
    Vare sig formen är den senaste flugan eller inte! 😉

    Gilla

 1. Snygga! (båda du valde) Mjuk och fin färg på bågen som passar dina färger bra. Kul med nya brillor. Var lika sist jag bytte, tog de första jag provade både på vanliga och solbrillorna. Trivs superbra med båda valen. Billigt är det aldrig att hamna i den butiken men, det är ju en grej man använder dagligen så slår man ut det på dag/år blir det mitt i allt ett bra pris 🙂

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.