Flummig typ?

Publicerad av

Efter dagens besök till optikern var det synnerligen en mysko typ som traskade omkring här hemma med hushållsuppgifterna. En skum figur iklädd solglasögon inomhus. Som värsta Hollywood stjärnan som inte ville bli igenkänd!

Lugn bara lugn. Det var bara ‘yours truly’ son ni kan se på bilden ovan. Ni vet ju hur det går till då ögonen skall undersökas. Precis. Pupillerna skall utvidgas på konstgjort sätt med ögondroppar och se där…! Den unga, kunniga och för mig nya optikern, hittade en ögonirritation som i sin tur behöver skötas om med ögondroppar.

Just före pandemin började och innan allt stängdes ner, besökte jag den normala OptikerGubben som menade att ögonen ändrar då man blir äldre och det är helt normalt att ha aningen alldeles för torra ögon, eller som i mitt fall, alldeles för våta…. Inget att göra ngt åt, bara att tåla. Jaha, tyckte jag och litade på att han visste vad han pratade om. Han är ju optiker trots allt…

Mitt våta ögonproblem har endast blivit värre och idag informerade mig den Kunnige OptikerKivnnan att då ögonen blir torra, kan en irritation uppstå, varpå ögonen själva kompenserar med extra tårvätska. Denna vätska hjälper inte irritationen det minsta, varpå de förblir torra, varpå ögonen producerar mera vätska och så fortsätter cykeln. Att ögonen blir torra har ofta med åldern att göra, men kan också bero på en mängd andra saker.

Nämen TÄNK vad bra då man får träffa kunniga och proffsiga människor inom sitt yrke! Och tänk vad bra att det finns receptfria ögondroppar att köpa OCH nya, förmånliga läsbrillor att använda tills nya är beställda!

Vilken skillnad!! Jag behöver inte ens kisa med ögonen! Fantastiskt sade den flummiga typen och läste flera kapitel i sin bok ute i solen på eftermiddagen! Igen, härligt då det finns kunniga, proffsiga utövare i sina yrken.

4 kommentarer

 1. Jag borde också fara till en optiker för att kolla upp ögonen.
  Mina ögon är torra och ibland känns det som grus i dem.
  Men det är ju det där att ta sig tid och att komma sig för, men viktigt är det ju!
  Bra att du får behandling för dina symptom.

  Gillad av 1 person

  1. Jag väntade med flit tills jag var vaccinerad innan jag beställde tid till optikern. Det är liksom svårt att kolla ögonen med sistans på 2 m! Efter 24 h med ögondroppar märker jag redan ikväll skillnad i ögonen, så det verkar som om de nya ögondropparna gör det de skall. Mycket bra. Inkommande vecka måste jag åka och se på bågar och beställa nya glasögon…. 🤓

   Gilla

   1. Jo det är lite det som jag också tänkt, bäst att vänta till vaccineringen. Väntar med spänning på bilder av olika glasögonbågar.. 😀 Trevlig helg! ☀️

    Gillad av 1 person

   2. Jaa, glasögonbågar ja… visar sig vara lite mera invecklat i dessa tider. Tid måste beställas osv. Så småningom lär jag väl ha mina nya bågar och linser…! 🤔

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.