Vårtecken och glädjande nyheter

Publicerad av

Nämen titta här?! Hyacinter och tulpaner på bemärkelse dan….! . Jag hittade ett mycket säkert vårtecken imorse när jag sprang ut och in snabbt och satte bort skräpkärlen tillbaka i garaget efter den tidiga morgonens tömning. Eftersom jag inte råkade ha med mig mobilen just då, var det bara att gå och hämta den och föreviga tulpanerna som sakta men säkert är på väg upp. I år. Igen.

Detta. Årets rytmer och tider och allt som detta innebär har, för mig känns väldigt betryggande under denna pandemi. Livet fortgår. Livet står inte stilla. Jorden står inte stilla. Löven spricker ut om en månad som sig brukligt i slutet på april, alltid runt äldsta Dotterns födelsedag. Det blir sommar, det blir höst och så vinter igen. Vare sig vi vunnit över detta virus eller inte. Livet går vidare helt enkelt.

Att vi däremot ännu är ett steg närmare att vinna över denna pandemi här i Minnesota fick vi veta idag. Vaccineringen pågår alltjämt och 79% av den äldre befolkningen är nu helt vaccinerade mot Covid. Totalt har 25% av statens befolkning fått åtminstone en dos och inkommande tisdag, hela fyra veckor tidigare än beräknat väntas staten öppna upp möjligheten för vaccinering åt alla som är 16 år och äldre och som vill ha vaccinet! Helt otroligt!

Guvernören Tim Walz skall hålla, presskonferens imorgon. Precis som han gjort varje fredag det senaste året under denna pandemi. Då lär vi få ytterligare detaljer.

Pandemin härjar fortfarande och kurvan går aningen uppåt igen. Inte på långt när som i november och i december, men idag rapporterade staten 16 ytterligare dödsfall, nu över 6 000 totalt och över 800 nya fall. Över 200 patienter på sjukhus runtom i staten med 83 på intensivvårdsavdelning.

Främst är det 20 plus åringar som bär smittan vidare och aktiviter efter skolorna, framför allt sporten som bär smittan vidare. Det är den brittiska varianten som härjar här nu. De fruktade brasilianska och sydamerikanska varianterna verkar inte ha nått staten….ännu…..

Med flera som har möjlighet till vaccinering kanske vi snart lyckas hejda viruset och dess nya varianters framfart? Den som lever på hoppet…..

13 kommentarer

  1. Vad härligt med sådana vårtecken!
    Att bara gå runt och strosa och njuta! 🌞
    Hopperligen får sonen snart sin första vaccindos pga astman.
    Jag kan ha alla de skydd bara vi snart får börja träffas som normalt.

    Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.