Novembermorgon….

Publicerad av
Ett tänt ljus lyste åter imorse på köksbordet åt ungdomarna som åt frukost innan skoldagen kallade

…fast det är mitt i mars. Regnet smattrade mot fönstret hela natten och ibland gissar jag nog att vi fick en del fruset regn eller hagel eftersom den nederbörd som slog mot rutan, minsann inte var en tyst sådan.

Till följd av detta väder vaknade vi till en mycket mörk morgon. Jag var inte ens säker på att klockan faktiskt var 7 när min mobil började plinga, men jovisst. Sju var tiden och det var dags att stiga upp.

Vad göra en dag som denna då regnet fortsatte att ösa ner under dagen? Välbehövligt, visserligen, men inget väder att sitta ute med stickningen i! Bakning fick det bli istället efter lunchen. Det blev så mycket städning igår så idag blev det en eftermiddag i köket istället. Eftersom kakburken gapat tom nu några dagar och min kakälskande familj gärna vill ha ngt i den där burken, var det lika bra att dra igång med två satser. Kakorna ovan är nog ngt som ni därhemma skulle tycka hör julen till, men här äts dessa året om. Kryddade med melass, ingefära, farinsocker, peppar, kryddpeppar och nejlikor är de komplexa i smaken och riktigt goda.

Medan jag nu ändå var i köket och hade ugnen varm drog jag igång en sats till. Dessa är en amerikansk variant av havre-och russin kakor. Dessa också med kryddor som farinsocker, kanel, strösocker, melass, russin, havregryn och en del annat. Många olika ingredienser som blir till en deg som endast droppas ner på plåten. Behövs inte formas desto mera, utan blir som små kakklimpar i ugnen. Goda även dessa.

Nu har familjen ( själv äter jag väldigt få kakor. Idag slank inte en enda ned till exempel!) en påfylld kakburk igen. Detta passar utmärkt eftersom solen skall åter titta fram med början någongång imorgon och då kan jag ju inte stå i köket, eller hur….?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.