Det här med färger och former

Publicerad av

Alltså. Vi gick in till den där affären igen där vi i höstas valde vilket trägolv vi ville ha att ersätta det gamla. Det är dags att fortsätta med projektet. Nu skall den gamla, och den så väldigt nötta tio år gamla heltäckande mattan ut. Den skall bytas ut med nya, fin och fräsch matta är det tänkt.

Vi har en hel del mattan vårt hem, så vi tänkte ta det i steg. Men allra först måste vi ju se på vad vill ha…. Ta hem små bitar på prov och se hur dessa bitar ter sig i olika ljus. Dagsljus, kvällslampor. Mot målade väggar. Tjockleken på mattan måste också tänkas på. På trapporna håller en tätare vävd mata längre och håller sig snyggare längre. I sovrummen kan mattan vara mjukare och kanske ha en helt annan färg och form eftersom sovrummen alla är separata från varandra.

Då vi köpte vårt hem för tio år sedan lade byggföretaget samma matta i hela huset. En snygg, beige matta utav medium kvalitet ämnad att se snygg ut då hemmet byggdes och visades, men inte håller sig snygg många år efter att familjen flyttat in.

Våra nya grannar som flyttade in i november har precis avslutat sitt projekt med att riva ut alla matta och installera ny. Det var precis samma beiga, nötta matta som vi har.

Tillbaka till den där affären då….

Det fanns mycket att se på…. det var roligt och intressant och den unga försäljaren som vi jobbar med, är fantastisk! Han hjälpte oss att välja trägolvet också och nu hjälper han oss med mattan. Trevlig, några år äldre än Dottern, proffsig och kunnig. Lyssnar på vad vi tycker är snyggt och tar fram ur sina lådor och lager det som finns i affären att titta på.

Vi kom hem med tre olika färger av samma matta för trappan. Nu gäller det att fundera i några dagar innan vi tar bitarna tillbaka…..

Kontrasten mot det nya trägolvet är uppenbar och själv tycker jag den är väldigt snygg! Ungdomarna tyckte däremot inte alls om mattan!

Uppställd mot trappan som den kanske skall klä ser den inte fullt så blå ut i dagsljus. Ogillades fortfarande av ungdomarna.

Naturligtvis hade hundarna också en del att säga till om. Nosade på biten och satte sig sedan bredvid den. Kanske den gillas i alla fall?

Vi lånade också hem två små gråa bitar. Samma slags matta och samma märke. Även samma mönster, men annan färg. Snygga de också, men svårare att få en bild av dem eftersom bitarna är så små. Ungdomarna tyckte alla om de gråa bättre. Själv kan jag inte bestämma mig ännu…. Måste antigen ta hem flera olika bitar från affären eller kanske se mera på de gråa i dagsljus imorgon.

Vad tycker ni som läser?

8 kommentarer

 1. Mycket roligt på g.
  Den gråa tycker jag om, den mörkare så kanske det inte syns så fort ifall det kommer någon fläck.
  Men det är nog att tänka till ordentligt, man skall ju ha det i så många år. Här har vi beställt ett duschakåp så om någon vecka blir det lite uppfräschning här med. Roligt!
  Finns mycket annat som borde börja ses över inom sinom tid.

  Gillad av 1 person

 2. Jag tycker den mörkblå mattan är snyggast! Vi har också en mörkblå matta i hallen som ger färg men som man dock ser all smuts på! Kanske inte precis fläckar men varje liten sten, sand etc, syns väldigt bra och det hade jag först inte trott 😉

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.