Inomhussportande

Publicerad av

Kylan fortsätter i några dagar till. Vecka två och vi börjar minst sagt vara lite trötta på den. Tjugortvå minusgrader går väl an under natten, men under dagen?

Visserligen såg jag två joggare ute idag, men för denna familjen blev det att motionera inomhus.

Maken tog ett cykelpass på Peloton cykeln. Jag deltog i min vanliga, mycket härliga Zoom Zumba och Lillasyster…?

Igår kväll på fredagen tog vi fram och dammade av Wii spelen. De hade inte blivit använda på si så där 4 år och nu tänkte vi göra slag i saken. Förhoppningsvis fungerade allt ännu. Speciellt Wii brädan…!

Jodå, allt fungerade som det skulle och vi började med bowling. Av ngn anledning har jag alltid haft tur i denna enkla Wii sport och likadant igår kväll. Trots Makens klara ledning direkt från början, kom jag igen på slutet med flera strikes och vann! Maken kom in på andra plats, Sonen trea och Lillasyster fyra.

Sedan blev det tennis mellan Lillasyster och brorsan och efter det kom då Wii brädan fram. Den där man skall stå ( eller sitta) på medan man spelar Wii Fit Plus.

Lillasyster fick mersmak och ägnade en stor del av denna kalla lördagseftermiddag till att sporta med Wii. Sämre skärmtid kan man verkligen ha.

Step aerobics övades

Balansgång övades

Man bränner nog inte så många kalorier med dessa spel, men att öva balansen är inte heller fy skam. Mycket bättre än att sitta framför traditonella datorspel tyckte mamman och lät en nöjd Lillasyster hållas.

6 kommentarer

 1. Vi har olika sportspel som vi ibland spelar på playstation move. Men det är länge sen sist, borde kanske ladda upp move manövrarna.
  Det där med bowling vore något för oss som gillar att bowla. 😊

  Gillad av 1 person

  1. Jag är urdålig på att bowla i verkligheten, men på Wii går det bra. 😂 Det var riktigt roligt att damma av den gamla Wiin som barnen fick till julklapp för över tio år sedan. Ni kanske borde göra detsamma om det finns intresse? 😉

   Gilla

 2. Hos oss blir det också extra skärmtid under lockdown. Den 1 mars får nu frisörer öppna igen, men alla affärer, restauranger och dyl. har ännu stängt tyvärr. I Tyskland har vi en ordentlig vinter i år och barnen åker ofta pulka som tur är. Jag promenerar väldigt mycket och denna vecka har jag gått 7 timmar på rask promenad enligt min klocka 😉. Längtar så tills vi alla blivit vaccinerade så att vi kan röra oss mera fritt igen. Har inte sett mina föräldrar på ett år nu 😔. Håller kontakt via WhatsApp och telefon, men det är ju inte helt samma…. Happy Valentine’s day!

  Gillad av 1 person

  1. Vilken lock down ni har! Har ni många fall? Hur länge har ni haft lockdown? Kurvan går konstant neråt hos oss här i Minnesota just nu, men de nya mutationerna är här, så vi får ju se om det håller. Allting är öppet hos oss ang affärer o dyl, men man ombeds stanna hemma om man inte har ärenden att åka ut någonstans. Skolorna har kommit igång igen. Lågstadierna är först ut och om några veckor hoppas man ha mellanskolan och gymnasterna som normalt igen. Med detta virus gäller det ju dock att vara flexibel som vi märkt, så inget är bestämt, utan situationen utvärderas allteftersom. Gissar att det är likadant hos er vad det gäller att vara flexibel….. Vi börjar nog vara rätt Covid trötta över hela världen skulle jag tro, men åtminstone finns det ju vaccin nu. Nu gäller det bara att vänta tills vi får det och kan börja resa igen. Jag drömmer om en snabbresa hem till Jakobstad på sensommaren, men som sagt…. drömmer. Vi får ju se sedan om jag är vaccinerad och släkten hemmavid likadant….

   Gilla

 3. Vår andra lockdown som vi befinner oss i just nu började i mitten av december och ska fortsätta åtminstone till mitten av mars 😔. Min äldsta kille får börja gå till skolan igen nästa vecka (lågstadiet öppnar igen och alla avgångsklasser får gå till normal skola. Han skriver studenten nästa vår, men i Tyskland är skolsystemet helt annorlunda och han skriver redan nu prov och samlar poäng till studenten ett år på förhand, därför får även han gå till skolan). Han har börjat gilla homeschooling väldigt mycket så han är faktiskt inte så förtjust 😀. Covid fallen minskar även här hela tiden. Pga mutationerna är man ändå väldigt försiktig och funderar ännu hur, när och vilka affärer som ska få öppna som nästa. Det är bara att gilla läget 🥳

  Gillad av 1 person

  1. Intressant läsning, tack! Intressant att jämföra mellan olika länder. Lycka till med resten av lockdown. Blir säkert skönt med lite närskola igen. Och ja, du har helt rätt. Bara att gilla läget! 😉

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.