Lurendrejeri i köket?

Publicerad av

Denna eftermiddag tog jag mig en snabb sväng till matbutiken igen. Vi behövde inte mycket, men samtidigt undviker jag, så långt det går att handla mat och annat under helgen. Vi befinner oss fortfarande på den amerikanska tundran och mitt på eftermiddagen blev det inte varmare än -21 grader. Lägg därtill en bitande vind och jag som skottade snabbt av uppfarten innan jag åkte utan mössa, var rejält dum i huvudet och kall då jag satte mig i bilen för att ta mig till matbutiken.

Min gamla trotjänare startade som alltid på det första försöket, trots kylan. Även om inte garaget är uppvärmt, hjälper det onekligen att bilen står under tak!

Eftersom listan inte var så lång, var jag klar på dryga 20 minuter, betalade och vände hemåt igen. Medan jag hade varit borta, hade Maken kommit hem från en tung dag på jobbet. Inte så väldigt många timmar kanske ( 8 räcker väl…?), men patienterna hade varit många och dåliga. Det var mycket som skulle hända på kort tid.

Trots tröttheten efter allt spring på sjukhuset hade han tillräckligt med energi att bråka med hustrun. Jag är noga med mitt kök. Det skall vara rent och snyggt, uppstädat alla tider på dygnet, helst. Att hitta en burk med målfärg tippad på sidan och med färg som rinner ut, är inte min humor precis. Efter 25 års äktenskap vet ju förstås Maken detta….

Att komma in i köket och hitta detta roade mig inte nämnvärt…..

Ngn timme efter att jag hade upptäckt, och lämnat färgburken ifred ( inte min röra att städa upp liksom.), kom Maken in i köket. Tog tag i burken och tippade den på rätt köl med ett stort flin i ansiktet. Målfärgen är nämligen fast i burken och inte en fläck finns på köksbänken…. Tji fick jag! 😉

2 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.