Super Bowl LV

Publicerad av

Trots pandemi och trots kortare säsong än vanligt hölls Super bowl ikväll. Jag är ingen fan. Jag är ingen allvetare eller förstå sig påare i denna märkliga sport. Dock tycker jag om traditioner och den påbjuder att man har en hejdundrande fest, äter massor med olika snacks och god mat och firar i största allmänhet.

Alltså bjöd vi hem ett femtiotal gäster och slog klackarna i taket hela kvällen…. Ha! Kanske inte det!

Nejdå, detta år gick det liksom mig helt förbi att det faktiskt var denna helg som finalen i amerikansk fotboll skulle spelas. Inga snacks har jag inhandlat och inte ens god mat hade jag planerat. Och inga gäster hade jag ens tänkt på att bjuda in heller! Vilken katastrof!

När sedan favoritrestaurangen inte kunde ta emot mera beställningar på hämtmat till middagen eftersom alla andra verkade ha beställt före oss, blev det att köra till annan resturang och hämta mat. Jovisst, var maten god, men inte som vi hade tänkt oss. Bäst att jag ställer mig i köket igen imorgon.

Maken bänkade sig ngn minut innan matchen började med sin köpta mat som jag hade hämtat ikväll. Jag bänkade mig efter disk och lite uppstädningen lagom till pausen mellan halvlekarna. Just i tid för den alltid omtalade, påkostade showen som visas.

Ngn för Lillasyster känd artist kallad Weekend uppträdde och det var mera spex och ljus och färger, blinkande lampor än sång tyckte jag. Han framförde snuttar av kanske fyra till fem sånger och till min stora förvåning hade jag hört den sista som han sjöng!

Eftersom laget Tampa Bay spelade på hemmaplan i Florida vann de ju föstås överlägset över Kansas City. Matchen är nu slut och det bästa var naturligtvis flera roliga reklamer som olika företag betalar gastronomiska summor för eftersom sgs hela landet sitter bänkade framför TVn denna kväll.

Vid har fortfarande kallt. Absolut inga Florida temperaturer. Vi vaknade till -27 här i Förorten. Temperaturen steg till en värmebölja på -19 under dagen och nu skall jag försöka ta modet till mig och gå ut i simdräkt till bubbelpoolen i -20. Vi får se om jag vågar….

2 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.