Kvällstankar med mys

Publicerad av

Inne i stugvärmen sitter jag,. Det är kväll och jag är alldeles proppmätt efter en god kycklingrätt med ris, grönsaker och ett glas vitt. Det är torsdagkväll och ute viner vinden. Så högt att det riktigt hörs runt husen. Herr Vinter blåser in på allvar och det skall vara rejält kallt då vi vaknar imorgon på fredagsmorgonen.

Bidens andra dag som våre president går till ända…. det är inte lite han fått till stånd under endast två dagar. Fortsätter han i denna takt, får man ju lite fråga sig vart det kommer att barka hän om några dagar!

Bara som exempel kan jag nämna att USA är återigen med i Världshälsoorganisationens och att vi också skall igen vara med i miljöavtalet i Paris. Mycket bra, mycket bra!

Den planerade borrningen för olja har han också lyckats pausa och flera olika regler, förordningar, papper och formulär som har att göra än med det ena, än med det andra, har han redan skrivit under. Troligtvis böjande han planera vad han ville ta itu med så fort han vunnit presidentvalet, men ändå… Imponerande är listan vad han åtagit sig och lika imponerande är listan över vad han redan, på endast två dagar, hunnit med.

Jag hörde en analys om Trump för en tid sedan på radion. Politikern som intervjuades menade att Trump var väldigt bra på en sak: att riva ner och förstöra. Rätt hade ju politikern helt klart. ( Man undrar ju lite om han förstörde alla dessa relationer mellan USA och andra länder bara för att få uppmärksamhet? Det var ju det han krävde… Kan nog ligga ngt litet i den tanken gissar jag. )

Vidare skall Biden försöka skriva ngn slags nationell plan och/eller strategi om hur Covid 19 pandemin skall behandlas i alla delstater. Om ni följt min blogg en tid har ni säkert förstått och/eller läst att det inte funnits ngn sådan plan. Delstaterna har alla och envar själva fått göra så bra ifrån sig som de kunnat. Vissa har klarat sig bättre, andra inte. Trumpen gjorde hela pandemin till ngt politiskt och lite beroende på vartåt vissa stater lutade, blev planen ochdärefter. Dock spelar det ju ingen roll hur man tänker, tror och tycker. Detta Corona virus väljer och vrakar inte.

En lättnades suck går igenom mig. Att inte Trumpen hann och fick göra större skada än den som redan skett och att vi nu har en klok, ledare i Vita Huset som förstår sig på sådant som relationer mellan andra länder, klimatförändringar, pandemi, landets haltande ekonomi etc. Det är inget litet jobb han har framför sig och jag avundas honom inte.

Själv får jag istället ta fram stickningen och sitta inne i stugvärmen medan vinden viner utanför. Det är ngt visst med vinter ändå….

4 kommentarer

 1. Har också med intresse följt Bidens agerande, via nyheterna förstås.
  Tycker också det är bra att bygget av muren inte fortsätter, att ni är med i Parisavtalet igen och mycket mycket annat.
  Det som T raserat kanske under några års tid kan byggas upp igen.
  Vi fick plusgrader här. Äntligen 🙂

  Gillad av 1 person

  1. Jo man kan inte annat än applådera Bidens snabba start! Fast han har ju en del att ta itu med också….. avundas honom inte…… härligt med plus grader. Vi har stigit upp till -18. 🥶

   Gilla

  1. Jag hörde på radionyheterna att extremisterna nu har svårare att hålla kontakt med varandra eftersom de sociala medierna är efter dem eller så har de också blivit avstängda. Dock finns det ju mera traditonella, mera gammaldags sätt att samlas på och smida planer.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.