I jakten på den perfekta hamburgaren

Publicerad av

Inkommmande måndag har restauranger, barer och biografer varit stängda i denna stat sedan i mitten på november. Hämtmat är allt restaurangerna har haft möjlighet att servera. En resturang i en stad som heter Lakeville vägrade lyda guvernörens order och höll öppet som vanligt tills den upptäcktes. Domen blev böter. En nätt liten summa på USD 3 000/dag som restaurangen höll vanlig service.

På måndagen får de alltså öppna igen. Dock inte riktigt som normalt ännu. De får endast fyllas till 25% av den totala kapaciteten. Minnesotas COVID fall går långsamt med stadigt neråt och den senaste månaden har hela 100 000 personer vaccinerats menligt nyheterna igår. Inte illa, men ännu är ju inte denna pandemi på långt när över.

Denna tid har verkligen inte varit lätt för restaurangbranschen. Ikväll var Lillasyster riktigt snål på ( sugen på för er som läser i Sverige. ) hamburgare. Och då pratar vi inte om de där platta, rätt osmakliga hamburgarna vid restaurangen med ett stort M. Hon ville ha hamburgare får favoritrestaurangen i Förorten och frågade sin pappa om vi kunde beställa.

Jodå, , tyckte han och loggade in till nätsidan och möttes av en stor notis som förklarade att restaurangen för tillfället har helt stängt. Ingen hämtmat görs och just nu vet man inte om restaurangen någonsin kommer att öppnas igen.

Stor var besvikelsen…. Denna resturang är ingen kedja heller utan ägs lokalt. Ett bra ställe med god mat, men det är säkert extra svårt att klara sig som restaurangfamilj under rådande omständigheter.

Istället kom vi att tänka på en annan restaurang här i Förorten som serverar hamburgare. Vi hade aldrig ätit där förut. Den öppnade i somras. Tyvärr en kedja, men de behöver väld stödas de med?

Ingen svarade på telefonen och det gick inte att beställa via nätet, utan Maken och Lillasyster satte sig i bilen och åkte dit istället. Gick in till restaurangen på gammaldags vis och beställde maten. Maken berättade att telefonerna ringde i ett medan de stod vid disken och beställde, så han gissade att han helt enkelt inte nådde fram då han ringde.

Efter beställningen hade tagits emot blev det att sitta i bilen och vänta i 15-20 minuter innan Makens mobil ringde och de kunde gå in i restaurangen och hämta den färdiga maten.

Medan de väntade satt de i Teslan och spelade spel på den stora skärmen som bilen kommer med! Väldigt behändigt tidsfördriv. Maten blev färdig så pass snabbt att de inte hann njuta av brasan som man också kan ställa in skärmen. En annan gång kanske…😂

Och visst kom de hem med goda hamburgare! Inge tvekan om den saken! Min hade en stor biff täckt med sallad, salsa, jalapeños och lök. Maken hade beställt en likadan, medan Lillasyster njöt av en lite extra enklare variant med ost. Fransk potatis gjord på både potatis och sötpotatis och ‘cheese curds’ hade de också beställt. ( cheese curds är ostbitar vända i panering och stekta i olja. Väldigt ohälsosamma , men väldigt goda ibland!)

Jag kan lugnt berätta att vi inte gick hungriga från bordet ikväll heller och nog var det ju tur att jag deltog i det där zumba passet via zoom i förmiddags!

4 kommentarer

 1. Morsning..Inte ofta jag käkar hamburgare från någon av kedjorna,här finns M Donald´s,,Burger King,,Och den inhemska Max,som är den bästa…Ja hoppas att det blir slut på Trumpskiten nu,läser att man gripit många av dårarna från Capitol stormningen..Haé Kram.

  Gillad av 2 personer

 2. Nej, det är inte lätt för företagarna nu. Tycker ändå att de på min lilla hemort verkar ha klarat sig hyfsat.
  Att ni fick kämpa lite extra för att få era hamburgare bidrog säkert till att de smakade väl 🙂
  Trevlig söndag önskar jag dig!

  Gillad av 2 personer

  1. Tack! Söndagen har minst sagt varit trevlig. Och bra att Lovisa klarat sig bra under pandemin. Hamburgarna var goda, men nu på söndagskvällen var det gott med egenhändigt gjord mat. 😋

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.