Skål på avslutad hösttermin!

Publicerad av

Så här lycklig är Dottern nu när sista tentan för terminen är avklarad! Resultatet blev dessutom mycket bättre än hon hade väntat sig och då finns det ju ännu mera att skåla för! Vilken hösttermin! Det mesta har gjorts på distans. En del närundervisning har gjorts i små grupper med distans och munskydd, men det har inte varit mycket. I slutet på november ändrades undervisning så att allting blev distans så att eleverna ( runt 40 000 till antalet) kunde åka hem om de ville över Tacksägelsen och de övriga högtidsdagarna nu i december.

Mycket duktigt gjort av Dottern! En stolt mamma kunde inte vara mycket stoltare över hur hon har tagit denna märkliga situation med lugn och sans och det hela har gått så väldigt bra. Tre negativa Covid test har hon genomgått hittills och flera lär det bli. Förhoppningsvis alla med samma resultat.

Men nu får hon njuta av ett långt och välförtjänt jullov och åker troligen tillbaka till universitet under första veckan i januari. Två veckors karantän krävs på plats och ytterligare ett negativt Covid test innan vårterminen tar vid.

Själv har jag shoppat loss hela dagen känns det som. Mat blev inköpt på eftermiddagen. Återigen en hel kundvagn full. Enligt den nu snart ettåriga rutinen körde jag sedan varorna till Svärföräldrarna. Som alltid är lika tacksamma över att jag handlar åt dem. En hel del äldre var nog i matbutiken då jag var där och det är ju inte alltid säkert så enkelt för den äldre generationen att handla på nätet

Jag är mycket tacksam för att Svärföräldrarna bor självständigt och inte på ngt äldreboende. Dessa har ju verkligen drabbats i denna pandemi. Lite hjälp med att skaffa hem varor behöver de och lite enkla måltider nu som då, men i övrigt klarar de sig själva.

Nu på kvällen slog det mig att vi behövde hundmat! Vår lilla hund Fiona är nästan helt utan och även om det var helt galet mycket folk ute ikväll, gissar jag nog att det blir ännu värre imorgon. Helgen före jul! Alltså, bara att kränga på sig skorna och jackan igen och bege sig iväg… och så behövde vi ju en del annat… och så är det nära jul…. vilket betyder att en del annat än hundmat hamnade i kundvagnen också….

Fiona, vår Boston Terrier behövde få sitt matförråd påfyllt ikväll.

2 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.