Neighborhood handyman?

Publicerad av

Området där vi bor har en egen sida på Facebook. Det är vi helt klart inte ensamma om. Med jämna mellanrum är det grannar som vill ha hjälp med än det ena och än det andra i sina hem. Eller så vill folk ha tips om bra företag och tjänster av andra grannar som kanske har behövt använda liknande. Detta är Facebook utmärkt för. Etablerade grannar bjuder in nyinflyttade grannar och utflyttade grannar lämnar oftast sidan.

Maken är ofta den som kommenterar då grannar har problem med än det ena och än det andra och ger tips om hur han har fixat saker. Det är mycket sällan vi har ngt som en läckande kran hos oss, för ngt sådant fixas på momangen.

Ni som läser dessa skriverier vet att han fyllde jämnt i höstas och har så smått börjat planera pensioneringen…. Och visst känns det märkligt! Skall man pensionera sig i detta landet behövs bra finansiell planering flera år på förhand och det är detta som Maken har börjat fundera en del på.

Dock Inter bara det finansiella, utan också vad han skall sysselsätta sig med. Han är inte den som tycker om att gå omkring och slå dank så att säga, utan vill gärna ha ngt för händer (och fötter). Att cykla runt till hemmen här runtomkring och fixa småsaker här och där, skulle han säkert tycka om. Erbjuda sina tjänster via Facebook sidan och kanske ta en liten summa som betalning, beroende på hur stort jobbet är.

Något annat som han kunde sätta igång med är att tillverka möbler mot betalning. De senaste veckorna har han hållits sysselsatt utanför jobbet med att bygga en ny hylla för sitt mindre akvarium. Han har nästan enbart använt rester av andra projekt som har legat i garaget och nu står hyllan sgs klar. Han fuskade lite och har beställt dörrar istället för att tillverka egna, så nu står hyllan och väntar på dessa.

Nytillverkad hylla

Tidigare i höstas tillverkade han lampor till våra nattygsbord vid sommarstugan. Han använde en björkstam och skred till verket.

Vi tycker båda att de blev mycket fina! Vad tycker ni?

Här stod de på köksön hemma i Förorten innan de transporterades till sommarstugan
Här på plats i i sin rätta miljö

Ännu har Maken några år att besluta sig för vad han vill börja syssla med sedan när pensioneringen tar vid, men tack vare sin händighet, kan han nog välja och vraka mellan projekt……

4 kommentarer

  1. Verkligen en handy man! Sådana behövs, både inom familjen och bland vänner och bekanta 🙂
    Och bra att han redan nu börjar fundera på vad han ska göra då han blir pensionär, den tiden kommer ju för ”mången” som en chock.

    Gillad av 1 person

    1. Skall man ha råd att pensionera sig i detta landet, måste det planeras eftersom den lilla pension som delas ut inte räcker till att leva av. Många som jobbar sent i livet eftersom de inte planerat på förhand eller haft råd att spara.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.