Valdagen 2020

Publicerad av

Det har varit en riktigt trevlig och mycket varm valdag här i Tvillingstäderna! För två veckor sedan hade vi snöstorm och idag bjöds vi på detta vid 15 tiden…

Jag behöver väl knappast nämna att det lovas snö igen nästa måndag? Visserligen kan vädret ändra, det är långt dit i vädertermer, men lite lustigt är det ju.

Denna valda har varken jag eller Maken behövt stå med munskydd och hålla distans i de meter långa köerna in till vallokalerna. Ni som följer vår vardag vet att vi båda röstade för si så där en månad sedan. Pga detta lilla virus förlängdes förhandsröstningen rejält och öppnades i Minnesota redan den 18.9 hela sex veckor före valdagen, som i USA ALLTID faller den första tisdagen i november. Amerikas grundare skrev detta i grundlagen och det håller alltså ännu. Spelar ingen roll vad för slags val det är, presidenter, kongresser, senaten, statliga val etc. Däremot får stater själva bestämma HUR valet görs, vallokaler, förhandsröstning, poströstning etc.

I och med att de enskilda staterna får bestämma så mycket själva, har vi troligtvis preliminära resultat ikväll, men helt klart är det inte förrän om ngn eller några dagar.

Medan rekordmånga Minnesotans stod i långa köer idag, åkte jag till frissan! Min frisörska, som jag känt och anlitat i evigheter, fick sparken för sex veckor sedan! Inte på grund att hon inte gjorde sitt jobb, utan pga att frisersalongen hon jobbade för helt enkelt stängde! Berättade åt sina anställda att de skulle stänga på en söndag och sex dagar senare var de utan jobb! Min frisörska har klippt hår länge, haft sitt eget ställe en tid och sedan flyttat till stället där hon senast jobbade. Hon har alltså massor med erfarenhet efter att ha jobbat med hår i 35 år, och även om hon var överraskad tog hon det hela med ro. Hittade med ens en ny lokal, öppnade eget och idag var jag hennes första kund på nya stället! Inte illa ! Att hon dessutom också hann gifta sig för fyra veckor sedan och köpa nytt hus med nya Maken, betyder att hon inte suttit stilla de senaste 6 veckorna!

Det tråkiga, bruna med lite gråsprängt behövde få sig ett ansiktslyft…
Fyra timmar senare efter frissabesök och lite införskaffande av förnödenheter, ser min kalufs mycket trevligare ut!

Eftersom det blev så väldigt varmt och härligt ute blev det grillning ikväll! Gott nötkött som jag marinerade då jag kom hem efter dagens farliga utflykt.

Med ändrade klockor till vintertid blir det nu mörkt redan vid 17.30 och det var en aning knepigt att grilla i mörkret med ficklampan i högsta hugg!

Maken klarade dock detta med bravur och middagen var utsökt!

Nu är det kväller och valvakan har varit i direktsändning i nästan en timme. Jag tittar inte. Vågar inte. Sonen meddelade just att Biden leder, men som han själva sade: ‘ the night is still young!’

4 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.