Valkampanjens slutspurt

Publicerad av

Det formligen regnar in SMS meddelanden just nu! Första gången i ett stort val som jag är medborgare och som jag får rösta. Denna information är inte precis hemlig. Bara att söka upp på länets hemsida under ’registrerade röstberättigade ’. Nu är jag en av dem….

Det omtalade och omstridda valet går av stapeln den 3.11. Pga pandemin, som många fortfarande inte tror på, har många, inte alla, men de flesta delstater påbörjat röstningen. Det är upp till staterna själva att bestämma vad som är lagligt i vilken stat. Därför kanske ni hört att det i vissa stater inte är lagligt att förhandsrösta eller poströsta.

I Minnesota är det lagligt att rösta på det sätt man själv behagar och både Maken och jag har redan röstat. Sonen med sina 16 år är ännu inte röstberättigad och inte 12 åriga Lillasyster heller. Dottern i Wisconsin däremot med sina 20 år har all rätt att rösta och röstar helt klart blått som mor och far.

Jag svarade på ett av SMS meddelandena som kom ikväll. Meddelade att jag redan röstat och röstar blått. Genast kom det svar att det var bra gjort men det behövs fortfarande hjälp med att gå och knacka dörr och dela ut valreklam.

Men vänta….. vi skall inte låta barn som firar Halloween gå från dörr till dörr och tigga godis under denna pandemi , men det är helt acceptabelt att knacka på dörrar hos folk för att dela ut valreklam….? Hmmm. Den tackade jag artigt nej till

Dessutom har en stor del av Minnesotas befolkning redan antingen röstat eller bestämt vem de skall rösta för.

Att vi också röstar för lokala representanter, senatorer och kongressledamöter är ju inte mycket som kanske hörs och de besluten kanske har varit svårare att göra.

Snart, snart är denna valkarusell och cirkus över. Definitivt värre i år än vanligen, men så vill ju Trumpen ha det. Kaos och oordning är det han skapar omkring sig och har lyckats vända upp och ner på hela DC och helahalva landet.

Vi får bara hoppas att alla vi ’blåa’ lyckas få bort honom om några veckor….!

4 kommentarer

    1. Vi skall verkligen hoppas att det inte blir fyra långa år till med samma kaos och cirkus! Världen skal nog klara sig, men oroligheterna inom USA kommer knappast att lugna ner sig om den gubben fortsätter. Han måste helt enkelt bort.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.