Ett skepp kommer lastat med… morötter!

Publicerad av

Denna måndagsmorgon vaknade vi till regn och tjocka, gråa moln och det såg ut att bli en fantastiskt gråregnig dag. Som klippt och skuren för bakning och innehäng Och skoldag hemifrån för ungdomarna förstås. Regnet var välbehövligt eftersom det inte har regnat på år och dag nästan. När solen bröt fram genom molnen och sken klart en stund senare på förmiddagen, var jag faktiskt lite besviken.

Fast jag gissar nog att vi så småningom får de där regntunga dagarna ändå….

De senaste två dagarna har vinden blåst i ett. Det verkar som om hösten försöker ta ett stadigare grepp om naturen medan sommaren ännu håller sig kvar. Trots de hårda vindarna lyckades vi, både igår och idag komma upp till nästan 20 grader på Celsiusskalan. Dock känns denna temperaturer inte alls som sommartjugo grader, utan har klart en märkbar känsla av hösten.

Jag tillbringade en stund på eftermiddagen i trädgårdslandet och gick bärsärkargång. Drog upp vissnade majsplantor, vissnade squashplantor och annat som Dottern hade sått i våras. Majskolvar kom det nog, men de var hårda och torra och inget att ha. Squashen hann inte riktigt med och hade just börjat blomma då den första frosten kom för ngn vecka sedan. Tomatplantorna hade också frusit, men jag räddade tre tomater som nu får stå inne på köksbänken att mogna.

Anledningen till att jag beslöt mig för att gå ut i första hand var att rädda morötterna som Dottern också hade planterat. Det skall bli riktigt kyligt senare i veckan. Så pass kyligt att det nog blir flera minusgrader under nätterna och endast runt fem grader på dagarna. Bäst att skörda!

Jodå, visst hade de fått växa till sig! Vissa var ännu rätt små, medan andra hade en klart godkänd storlek. Nu skall de bara varligt inpakteteras, sättas i en skolåda och postas till Dottern vid universitet. På det sättet får hon själv koka med sina morötter och njuta av deras färska, goda smak.

Ett skepp kommer alltså lastat med A vitamin!

2 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.