En helt vanlig korvsoppa…

Publicerad av

… kan vara väldigt god en måndagskväll i september. Vi har haft tvära kast i vädret igen med 27 grader i lördags och 12 grader denna måndag! Det blåste hårt, solen sken, det hällregnade, solen sken igen. Sedan hällregnande det på samm gång som solen sken och då fick vi se en helt underbar regnbåge i några sekunder. Så några faktiskt att jag inte ens kom mig för att ta en bild av den. Efter denna regnbåge täcktes solen lika hastigt som den hade fått komma fram och så hällregnade det igen.

Med sådant väder är det lika bra att göra det bästa av situationen och göra en finländsk korvsoppa. Jag hade en ny slags knackkorv hemköpt som jag ville prova i soppan och det visade sig att den gav väldigt god smak till rätten. Inte lika god som knackkorven ( Snellmans knackkorv för er som är insatta!) där hemma, men den fick helt klart godkänt.

Maten smakade gott efter en lång dag för ungdomarna vid sina respektive datorer med skolarbete. Sonen är hemma på datorn dagarna i ända. Har ett schema att följa och lärarna håller lektioner via videosamtal. Lillasyster måste logga in senast vid kl. 10 på morgonen, men har sedan uppgifter att utföra sgs hela dagen. Imorgon, tisdag, får hon åka till skolan tillsammans med den halva som är i skolan på tisdagar. Den andra halvan hade skola idag och sitter hemma vid sina datorer imorgon.

Alla hoppas nog att skolan får fortsätta på detta sätt hela hösten. Inga garantier i denna pandemi, så det gäller ju att vara flexibel och rätta sig efter rekommendationer och bestämmelser…. Gilla läget liksom. Fortsättningsvis….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.