Spenderade en timme i trädgårdslandet

Publicerad av

Har ni tänkt på hur rofyllt det är att rensa ogräs? Eller gå i skogen? Eller på annat sätt söka sig ut i naturen. Balsam på själen för den stressade nutidsmänniskan och nu har vi pandemi ovanpå den vanliga stressen och jäkten.

Här i Tvillingstäderna har vi det kyligt för årstiden idag också med 17 plusgrader. Och solen skiner från en klarblåa himmel.

Efter att ha sett till att ha fått hem lite förnödenheter från affären och lunchen var intagen, gick jag ut på gården. Plockade upp efter hundarna till att börja med. Fyllde på fågelbräden åt alla småfåglar som nu äter ivrigt innan vintern kommer och travade sedan iväg till trädgårdslandet.

Där hade det hänt en hel del sedan sista jag rensade och det fanns en ordentlig mängd ogräs som behövde tas bort. Solen sken, men vinden var kylig, så trots jeans och halvlånga ärmar, kändes det en aning kyligt ibland beroende på vindarna.

Vi har tistlar i massor som kommer från vegetationen kring dammen på vår bakgård, så det var bra att jag hade mina nya trädgårdshandskar på mig. Det fanns nämligen en del tistlar att dra upp både ur trädgårdslandet och gräsmattan.

Majsen som Dottern planterade i våras har nu flera majskolvar, men de är inte så väldigt stora ännu. Jag tvivlar lite på att de hinner bli stora innan vi har den första frosten. Det var nära igår natt, vi vaknade imorse till fyra grader, så det ändå inte ingen frost trots ‘unseasonably cold weather’  som det basunerats ut i medierna.

Jag tog mig också en titt på hallonbuskarna och hittade några ljuvligt goda hösthallon. Några jordgubbar fanns det också Och flera stora, men ännu gröna tomater och…. ännu mera tistlar.

Sist men inte minst tog jag mig en titt på morötterna som Dottern också hade sått. Från frön, direkt ner i jorden i våras. De första två som jag drog upp var fina, men små. Det ser lite ut som om Dottern hade glömt att gallra, så morötterna står tätt bredvid varandra på rad. Ändå gissar jag nog att de smakar underbart för egna odlade morötter får man ju inte varje dag.

Jag gallrade bland blasten och drog upp en del morötter ur jorden, och förhoppningsvis fick de resterande morötterna nu bättre med utrymme att växa till sig. Så länge vi alltså inte får frost….

Dock har det lovats varmare väder med början redan imorgon, så om v har tur får både morötter och majskolvar växa till sig lite innan Herr Vinter tar över….

5 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.