RegnGöra

Publicerad av

Regent strilade ner hela eftermiddagen och det var fortsättningsvis kyligt. Väder som helt klart inbjuder till städning. Mera specifikt då städning av Sonens krypin. Jag har har länge velat ta tag i detta projekt, men inte funnit motivationen pga av värmen på övre våningen under sommaren. Med Sonnes datorer sgs alltid påslagna då han är hemma, blir det ju inte svalare i hans rum precis.

Idag dock. Idag tog jag tag i saken och till min stora glädje fick jag fantastisk hjälp av Sonen. Inte till en början. Det märktes helt klart att han tyckte att detta var ett tråkigt  ‘mamma-påhitt’. Jag gick in i klädskåpet hans och började dra ut högarna. Jodå,det skulle alltså städas från grunden. Högarna skulle gås igenom i klädskåpet, det skulle plockas upp, dammsugas och dammas, så det var inget litet jobb vi hade framför oss.

Sonen förstod ganska snabbt då han såg de växande klädhögarna på sängen att han nog behövde vara med och lade i en högre växel han med. Han provade snällt kläderna som jag höll fram. Jag, som trodde att hans jeans från i våras inte längre skulle passa, slog vad med honom. Om de fyra paren passade skulle jag ge honom USD 20, om det INTE passade, skulle HAN ger mig samma summa.

– Game ON!, utropade en mycket glad och självsäker Son, som nog tänkte sig att detta skulle bli lättförtjänta slantar.

Och tji fick mamman, för alla paren passade honom! Han växer igen, dock inte alls utåt, utan uppåt och är, om någonsin ännu smalare än förut. På grund av detta passade alla hans jeans, trots att vi behövde köpa en storlek större i de svarta byxorna som han behövde till jobbet då han började extraknäcka vid mataffären i april. Nu är de byxorna rejält lösa, så bältet dras åt ordentligt kring midjan. Alltså, fick mamman i huset snällt gå och hämta en USD 20 lapp åt sin Son, som tog emot den med ett glatt leende som gick från det ena örat till det andra!

Efter att vi hade gått igenom alla kläder och sorterat ut de som Sonen inte längre passade honom eller hade fallit honom ur smaken, tog vi tag i leksakerna, pusslen och spelen. Så mycket som möjligt ville jag få allt att rymmas i hans skåp och det visade sig nog vara möjligt om vi bara tänkte om lite…..

Detta var röran av leksaker på golvet i klädskåpet då vi började….
Mera leksaker som behövde få plats på ett bättre ställe än mitt på golvet.

Det tog oss hela eftermiddagen, men det blev gjort och både Sonen och mamman är nöjda över resultatet. Hur länge det håller? Ja, se det återstår att se…..!

Sonen sitter och pusslar i sitt nystädade rum. Pusslar för att se vilka av dem som har alla bitarna kvar så att de kan ges bort.

6 kommentarer

 1. Så skönt när det är gjort sen.
  Här har jag Också en garderob som jag borde ta itu med (nångång).
  Din sons skrivbord ser ut som min sons, gaming som gäller med dubbla dataskärmar. 😁

  Gillad av 1 person

  1. Jodå. Det är datorer som gäller. Skärmen till vänster är använd för kommunikation mellan sonen och kamraterna och så spelas det på den splitternya, egenhändigt inhandlade skärmen i mitten.
   Ett rätt stort städjobb som jag hoppas bli klar med idag, men nu skiner solen…. så vi får se…. 🤔😎

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.