Röjning ute och inne

Publicerad av

Det hela började igår kväll. Ni som följer denna blogg vet att jag nu i sommar börjat prenumerera på en ny, spännande och rätt involverad mattidning. Den behövde nu få plats i skåpet i köket där jag förvarar kokböcker och recept i största allmänhet. Alltså, blev det röjning i detta skåp igår kväll.

Och hörni, vad mycket grejer man samlar på sig då man bor på samma ställe. Det är väl en fördel för de som flyttar ofta. Man hinner inte samla på sig så mycket eller om man gör, behöver det röjas innan nästa flytt sker.

Jag tömde hyllorna med kokböcker och mattidningar och fick en hel del högar uppsamlade på köksön. Bara att gå igenom och stapla i tre högar: en som skulle sparas, en som skulle kastas i återvinningen och en som skulle till loppis.

Som ni ser, en del högar….

När jag väl kom igång, gick röjningen rätt fort ändå och bara ngn timme senare var det snyggt på hyllorna där kokböcker och recept förvaras och nu finns det också utrymme för den nya mattidningen, som kommer varannan månad. Den nya, vegetariska kokboken som jag fick till födelsedagspresent fann en plats på hyllan nu också.

Idag, denna heta torsdag, då luftfuktigheten återigen har krupit upp till tropiska procent och temperaturen visar på hela 32 grader varmt, vaknade jag med en ordentlig huvudvärk. Näsan kändes täppt och jag visste genast vad som var i görningen. Ogräset som växer runt dammen, s.k Rag weed , på engelska, står snart i blomning. Jag är allergisk.

Ännu blommar det inte, men det finns helt klart pollen i luften. På eftermiddagen, fast det var så varmt, spenderade jag en timme i trädgårdslandet och rensade bort en hel massa ogräs. Jag drog också bort all denna Rag Weed som jag såg. Drog den helt enkelt ur marken med rötter och allt. Knölade argt ihop den stackars växten och ner i komposten åkte den!

Här hos oss existerar ju ingen allemansrätt, så jag kan ju inte gärna gå runt hela dammen och på andras gårdar och börjar dra upp ogräset hos dem, så knappast gör eftermiddagens lilla hämnd stor skillnad, men vi får väl se…. tack och lov finns det ju bra mediciner mot allergiska besvär och eftersom jag endast behöver ta dessa mediciner under sensommaren och i början på hösten, är det ju inte så farligt.

Dock måste jag ju nog medge att det kändes lite skönt att gå bärsärkagång i eftermiddags i hettan….

Rag weed hör till Ambrosia familjen och är mycket ökänt för att vålla allergiska besvär.

6 kommentarer

    1. Husis boken har varit med länge och används ännu flitigt. En bra basbostäder att ha i köket! Martas kokbok är också bra, men används inte så flitigt till vardags. Till julen är den dock guld värd! 😀

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.