School supplies 2020-21

Publicerad av

I förmiddags begav vi oss, LIllasyster och jag iväg till affären. Jag hade en matlista och så behövde vi handla lite andra grejer. ( Men fem i familjen har vi alltid en matlistan på sådant som behövs förr eller senare. Ni vet ju hur det är.) Bland annat skolmaterial för det nya skolåret. Dock inte för våra barn idag.

Varje sensommar/ höst samlar kyrkor och andra organisationer upp skolmaterial till behövande barn runtom i Tvillingstäderna. Ikväll ordnas en konsert utomhus vid vår kyrka och då samlas skolmaterial upp för en skola i Minnesotas huvudstad St.Paul.

Medan Lillasyster och jag var i affären bad jag henne ta kundvagnen och gå till avdelningen i affären där häften, limtuber, pennor o.dyl fanns och plocka åt sig en del från hyllorna. Jag gav henne en summa att hålla sig till och hon hittade en hel del för den penningen.

Minnesotas skolor börjar i början av september. Likadant detta Covid år, men skolåret ser däremot rätt annorlunda ut. Många skolor börjar skolåret via nätet och detta kanske ändrar lite längre fram. Medan andra skolor börjar med en sk hybridmodell. Detta innebär att hälften av eleverna har skola i byggnaden vissa dagar i veckan, medan den andra har skola via nätet. Sedan byter det följande vecka, så att de elever som hade skola i byggnaden har skola via nätet och de som var hemma åker till skolan. Munskydd under hela skoldagen, förutom under lunchen, är obligatoriskt. Allt planeras ännu, så även om detta låter rätt invecklat just nu, tror jag nog att allting klarnar så småningom….

Normalt för skolstarten behövs ju allt det där vanliga som pennor, häften, limtuber, tuschpennor, m.m, m.m.

Detta skolår behövs också följande:

Aldrig någonsin har jag väl skickat ungdomarna till skolan med munskydd och tvål i skolväskorna förut!

4 kommentarer

 1. Ja, det är nog samma här – handsprit och tvål används dagligen.
  Eleverna måste inte ännu ha ansiktsmask, men antar att den dagen kommer.
  Rekommendationen att använda mask i kollektivtrafik, i affärer där det är många kunder osv. Den kom i går.

  Gillad av 1 person

  1. Jo jag har följt med läget på YLE. Behändigt med dagens teknik! 😃
   Dock har ju Finland klarat av att hålla antal fall väldigt lågt. Inte alls lika här på andra sidan Potten…. tyvärr. 🙁

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.