Impromptu decisions

Publicerad av

Igen kröp fuktigheten upp efter en torrare dag igår. Jag var rädd att det igen skulle bli alldeles hett och kvavt, trots att väderprognosen inte hade lovat mera än 30 grader, men alltså då torrare grader, vilket här i mellanvästern är verkligen det som gäller. ( hur fuktigt det är i luften.)

Jodå, det började helt bra imorse och jag zumbade på med min Zumbainstruktör via skärmen utomhus. Temperaturen kröp uppåt, men fukten var inte så farlig.

Senare på eftermiddagen stod jag i köket och gjorde två olika slags pastasallader. En med skinka och en med kokt sparris, körsbärstomater och en utmärkt dressing innehållande lök, färsk basilika, citronsaft och vitlök.

Ungdomarna är inte förtjusta i salladen med sparris, så för en gång skull gjorde jag en till sallad för dem med pasta och skinka. Eller egentligen bad jag Sonen komma ner i köket och sköta om att den blev tillagad.

Han var nog inte så där riktigt glad över att behöva avbryta sitt spelande på datorn med kompisar, men han kom snällt ned i köket, fick instruktioner av mamman och satte igång. Han är egentligen en väldigt duktig kock och tycker om att laga mat. Efter en stund märktes det att han var mycket nöjd med att stå för en del av middagen.

Just som vi hade lagt sista handen vid maten, frågade Maken om vi skulle bjuda hit hans föräldrar. De bor ett stenkast från vårt hem, men pga detta förpillade virus ses vi inte ofta. Det blev tack och lov inte alls lika fuktigt som vi trodde att det skulle bli, så att äta utomhus på verandan var nu en möjlighet.

Sagt och gjort. För att minska på mängden kroppar på ett ställe, dukade Maken för ungdomarna i köket och för oss vuxna ute på verandan. Alla fönster, som tidigare stängts pga ´de förbipasserande regnskurarna öpnade han på vid gavel.

Det blev en mycket trevlig kväll. Ibland kan sådan här väldigt snabba beslut bli så väldigt bra! Vi satt och åt länge och väl och det märktes att Svärföräldrarna trivdes. De är inga ungdomar längre med sina 80 + år och sitter mest hemma nu pga… ja, ni vet ju vad. Hittills har de hållits friska. Jag handlar åt dem rätt ofta och kokar mat flera ggr i veckan åt dem, som vi sedan för åt dem. Dock är det ju inte samma sak som att ha dem på besök här hos oss.

Imorgon, söndag, lovas det lite varmare igen. Meningen är att vi återigen skall ha Svärföräldrarna här på besök, men vi får ta det hela som det kommer. Att äta inomhus är ju verkligen inte ngt som vi ens kan tänka på. Maken jobbar som sagt på sjukhus med insjuknade patienter……

2 kommentarer

 1. Det är verkligen annorlunda tider och man träffar inte de nära och kära så ofta som tidigare. Men jag tycker det är trevligt och snällt att ni för mat till dem ibland, det uppskattas helt säkert.
  Låter som hos oss det där med spelande med kompisar, brukar inte vara popt att avbryta…😊
  Sommarjobbar de två äldsta barnen ända fram till skolstarten eller?

  Gillad av 1 person

  1. Jo det är lätt att föra mat åt tacksamma Svärföräldrar som själv inte kokar särskilt ofta längre. Är man 80 plus så är man…. Ungdomarna har egentligen deltidsjobb som de får fortsätta med så länge de vill. Inte endast under sommaren. Sonen planerar att fortsätta jobba runt 20 h/vecka under skolåret, medan Dotter knappast jobbar under läsåret, även om hon får flytta till en annan affär i samma kedja i grannstaten om hon vill.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.