Förmiddagspromenix

Publicerad av

Gymmen har öppnats igen. Dock får de endast ta emot 25% av sin totala kapacitet i gången så att det inte blir trångt för om saligheten.

Jag och Maken har för tillfället avlutat vårt medlemskap. Ingen av oss åker till ngt gym innan denna Covid smitta är över. Då folk motionerar och andas och flåsar, så kan em smittad person väldigt snabbt dela med sig av viruset. Maken berättade häromdagen att de har haft flera blivande mammor på sjukhuset som skulle föda. Varit helt symtomfria, testats för viruset och varit positiva och sedan blivit smått chockerade då det fått reda på detta.

Märkligt virus detta. Vissa vet inte ens om att de bär på det och smittar ändå, andra insjuknar rejält och klarar sig inte….

Alltså, inget motionerande på gym. Min Zumba instruktör har återgått till gymet och håller sina normala lektioner i studio 2. Några lektioner håller hon fortfarande virtuellt, men inte många längre. Jag kommer nog verkligen att sakna Zumban om hon helt slutar att hålla lektioner via nätet…

Ändå skall man ju röra på sig och på påkarna. I förmiddags tog jag den lilla hunden Fiona ut med mig på en promenad. Det var redan ordentlig varmt i i junisolen, så det blev inte längre än en och halv km eftersom det pågick sådant flåsande och flämtande från hundens sida. Tyckte det var bäst att inte anstränga henne alldeles för mycket.

Vinden var torr och sval och det gällde att njuta av dem idag. Vår granne I norr, Kanada bjuder på dessa härliga vindar. Imorgon lär vindarna vända och den mexikanska bukten skall bjuda på fukt och hetta söderifrån. Det skall börja så där lite lugnt med trettioen grader och gå uppåt efter det. Bara att stänga fönster och dörrar Och slå på luftkonditioneringen och takfläktarna igen…..

Lummigt och grönt i kärret nära vårt hem

4 kommentarer

 1. Jag har heller inte återgått till gymmet efter att covid började härja. Man får försöka hitta på andra sätt att motionera istället. Jag cyklar och promenerar en hel del, skönt att var ute nu då det är sommar och sol.
  Vi håller på att bygga vårt uterum och det är lite väl varmt, men bara att ta pauser vartefter och dricka mycket (vilket jag är mycket dålig på att komma ihåg).
  Ha en bra fortsättning på veckan!

  Gillad av 1 person

  1. Jo jag har sett att ni fått värme, med råge! Fyll en vattenflaska på 1 l och ha som mål att dricka hela under dagen. Då kommer du säkert ihåg! 😀

   Gilla

  1. Zumban har för mig blivit ett lätt och härligt sätt att motionera. Annars är jag ingen sportdåre precis. Dock… är man gift med en läkare, så har man ibland inget val än att motionera…. 😉dock endast för egen skull, avskyr att jogga och förbereder mig inte för ngt maraton lopp…! 🤔😉

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.