Nygamla nöjen

Publicerad av

Det alldeles tomma klädskåpet var ett faktum. En viss Lillasyster har vuxit ordentligt på längden det senaste året och senaste sommarens kläder var alldeles för korta och passade inte alls. Nu har vi full sommar med uppemot trettio grader sgs dagligen. Långbyxor och långärmat från vintermånaderna före karantänen började duger inte.

Vi, eller rättare sagt Lillasyster, började hela processen med att igår kväll gå igenom de kläder hon hade i sitt klädskåp och tog ut det mesta och de hamnade alla i loppishögen. Detta resulterade förstås i att allt hon sedan ägde var ett par shorts och en t skjorta.

Sedan satte vi oss vid datorn. Jag avskyr, helhjärtat att handla via nätet. Jag är minst sagt inte teknologiskt lagd och alltid är det ngt som strular. Dessutom uppmanas Förortens invånare att handla lokalt i affärerna för att stöda affärerna- om de är öppna.

Nu är det många av klädaffärerna som inte öppnat sina dörrar ännu och endast har näthandel, så det fanns liksom inget annat val. Däremot har Lillasyster ett par affärer som säljer förmånliga ungdomskläder som hon gillar, så hon gick genast dit och surfade runt. Efter bara ngn timme hade hon surfat klart och hittat en hel del som hon tyckte om och ville ha. Vackert så!

Nu blev det mammans tur att ta vid och betala för de shorts, toppar och även en klänning som Lillasyster hade lagt i kundvagnen. Naturligtvis har alla affärer rea på precis allt, för att locka kunderna under denna pandemi. Däremot handlar ju precis alla via nätet och det tar ett bra tag innan kunderna får sina varor levererade. I Lillasysters fall, hela två veckor!

Jaha, det var väl lite väl länge ändå. Vad skulle denna växande flicka ha på sig tills dess…..

Mamman kollade och det råkade vara så att en annan bra klädaffär faktiskt skulle öppna för vanlig shopping, idag, lördag!

Perfekt! Efter förmiddagens Zumbapass ute på gården i ljuvligt väder, blev det en hastig dusch, påklädning och sedan iväg till klädaffären.

Tänk. Att inte ha åkt till en klädaffär på över tre månader! Det var riktigt roligt att strosa omkring och se på kläder. Det nya var ju munskyddet, glesare mellan ställningar med kläder, stängda provhytter och saneringen mellan varje kund vid kassan. Och plexiglaset framför kassorna. Ändå…..trevligt var det med lite normalliv.

Min Ninja Lillasyster som var i stort behov av en ny garderob

Trevligt hade vi och tur hade vi! En bra rea rådde här också och vi lämnade affären med kassen full och en nöjd Lillasyster. Som visserligen måste vänta med att prova tills vi kom hem, men det gjorde hon genast vi kom innanför dörren ( och efter återigen en handtvättning.) och hör och häpna, precis allting som vi hade hittat åt henne passade!

Något annat som vi alla såg fram emot denna dag var ett riktigt restaurangbesök. Inte bara beställa och hämta maten som man har kunnat göra under karantäntiden, utan faktiskt sätta oss ner vi en restaurang, beställa mat och äta på plats. Utomhus, visserligen eftersom inga restauranger ännu får servera matgäster inomhus, men ändå….

Igår hade jag reserverat bord och idag kl.17.30 Skulle vi då få bänka oss. Dagen hade börjat soligt och vackert, men på eftermiddagen hopade sig molnen och det såga lite mera hotfullt ut. Regn, åska, hagel och vind väntades lite senare på kvällen, men det såg ut som om detta inte skulle vänta så länge till.

I väntan på vårt bord

Vi hann sätta oss ner och beställa maten…. en dryg halv timme senare åkte vi hem med våra beställda måltider i påse och flydde undan ovädret som var över oss!

Besvikelsen var stor. Visserligen kom vi ju hem med god mat, men det skulle ha varit så väldigt trevligt att sitta ute i kvällningen och äta på restaurang…. Nåja, man kan inte få allt man vill här i världen och det har ändå varit en trevlig dag med lite nygamla nöjen som vi inte kunnat deltaga i på ett bra tag. Det ingav hopp om att världen nog så småningom kommer att återgå till det normala igen. Kanske inte ännu, men så småningom så….

6 kommentarer

 1. Maten du hade gjort i går så suveränt bra ut, detta spett ska jag också testa i sommar.
  Här har det varit soligt o varmt hela veckan men nu i helgen har det regnat, varit grått och blåsigt…väldigt trist.
  Men vi har fått gjort en hel del ”måsten” i allafall, så det är skönt.

  Gillad av 1 person

  1. Ibland kan det vara skönt med lite regn här och där så att man tvingas vara inomhus så att säga. Spetten var goda, men nästa gång tar jag ner på kummin, vilket jag inte är så väldigt förtjust i hur som helst…. 🤔

   Gilla

 2. Hej vännen och Tack för detta blogginlägg. Tack för att jag fick vara med (om än via nätet) vid garderobsrensning och shopping. Och (nästan) ett restaurangbesök. Tror säkert ni kände er nöjda ändå denna dag/ trots att ni åt hemma.

  Känner mig glad. Och Hoppfull efter att ha läst ditt inlägg. Det känns bra!

  Klart vi är tillbaks i vardagen igen (inte alltför långt bort?) efter denna Corona.

  Allt gott till Dig och de dina🙏 Hillevi Nylander i Örnsköldsvik, Sverige

  Gillad av 1 person

  1. Hej och välkommen tillbaka! Jodå, visst skall vi komma igenom detta också. Hemskt är det ju verkligen med alla liv som måste sättas till, men nog kommer vi igenom detta med. Ha det bra! 😀

   Gilla

  1. Jo, som bekant är det ju inte så mycket man kan göra åt detta väder…. Dock var maten och sällskapet hur bra som helst. Det vara bara miljöombyte som vi hade hoppats på.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.